≫ 

Aleksandar Šapić: Na uklanjanje grafita i komunalni red neće uticati presude Haškog tribunala

On je istakao da možemo da govorimo o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvek, ali da moli javnost da u te stvari ne mešate Haški tribunal i njegove presude

  • 38
Aleksandar Šapić Foto: Nikola Anđić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je povodom saopštenja Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, koja je zatražila uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, kako ne zna da li je Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali da zna da je branio srpski narod u Bosni i Hercegovini.

Šapić je istakao da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVК Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osudio Ratka Mladića.

Mural Ratko Mladić Draža Mihajlović Živojin Mišić Telegraf

Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sasvojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam – izjavio je Šapić.

On je istakao da možemo da govorimo o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvek, ali da moli javnost da u te stvari ne mešate Haški tribunal i njegove presude.

– U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mesto i ispunjava vam te vrste „haških“ želja – poručio je Šapić.

Video: Mural Vladimira Putina ponovo ruiniran: Velika zelena fleka preko lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Београд

    23. jul 2022 | 22:02

    РАТКО МЛАДИЋ И РАДОВАН КАРАЏИЋ СУ СРПСКИ ХЕРОЈИ!!!

  • Dikudis

    23. jul 2022 | 21:01

    Bravo.Svaka ti cast.

  • Toma

    23. jul 2022 | 21:22

    Kakav crni Haski tribunal,neka oni sude onima koji su nas bombardovali!?Mladic je srpski heroj,a ti sto mlate praznu slamu,neka im Bog sudi do devetog koleba!?Nije vise Stbija nicija prcija,vec drzava sa kredibilitetom,sa kojom se nije vise igrati!!!Nikoga ne naoadamo,a samo neanimo svoje,onako kako to zahreva vojna doktrina?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA