≫ 

"I ja sam plakao kada sam gledao snimak": Tihi heroj Marko nam je opisao borbu za život dečaka u Obrenovcu

Marko je video izbezumljenu majku kako drži klonulo dete i odmah istrčao iz auta da pomogne

  • 55

"Nema tu herojstva. Dečak je prestao da diše i ja sam učinio ono što bi svako. Važno je samo to da je dete sada dobro".

Ovim rečima je Marko Dragićević, tihi heroj iz Obrenovca koji je reanimirao jednogodišnjeg dečaka i spasao ga smrti, pokušao da nas odvrati od daljeg razgovora jer, kako je istakao, ne želi pažnju.

Mi ga ipak nismo poslušali, a razlog su suze, nemir i drhtaj svakog roditelja kada mu je dete u nevolji, kao i veličina osobe koja ga iz nje vadi. Još samo par pitanja, zamolili smo ga.

Teško je ostati nem posle snimka na kom se vidi kako Marko istrčava iz auta da pomogne izbezumljenoj ženi koja u rukama drži potpuno klonulo dete. Naime, majka se sa svojom jednogodišnjom bebom vraćala od lekara u Obrenovcu, jer je mališan imao visoku temperaturu. U jednom momentu primetila je da je detetu pozlilo i da se onesvestilo.

Majka je, potpuno van sebe, zaustavila vozilo, uzela sina sa zadnjeg sedišta i pokušala da mu pomogne, ali uzalud. Onda je naišao Marko, istrčao iz kola, uzeo dečaka i shvatio da on više ne diše. U samo nekoliko sekundi, ovaj hrabar čovek ga munjevito spušta na zemlju, daje mu veštačko disanje i vraća ga svesti.

- Inače znate da dajete prvu pomoć - pitamo ga.

- Izgleda da znam - odgovara nam kroz osmeh i dodaje:

- Nikada pre nisam davao veštačko disanje. Ali, kada se to desilo, reagovao sam instinktivno. Postojala je samo jedna misao: da dečak preživi - kaže Obrenovčanin velikog srca.

Na pitanje da li se uplašio, prvo duboko uzdiše, pa odgovara: "Kako nisam. Imam dvojicu sinova. Nema većeg straha od tog da se ne izgubi dete", priča on. Obećali smo da ćemo ga poštedeti pravog intervjua, jer ne želi pažnju. Samo smo na kraju konstatovali da smo se isplakali gledajući snimak spasavanja.

- I ja sam plakao kada sam ga pogledao. Samo kad je dete dobro. Čuo sam se majkom, sve je u redu i neće biti nikakvih posledica - poručuje na kraju.

Marko, iako tvrdiš da nisi heroj, mi moramo da te demantujemo. I da ti se zahvalimo na prelepom činu ljudskosti kojim si jedan život spasio, a mnoge obradovao i ohrabrio da u nekoj sličnoj situaciji postupe kao ti.

Deka se javno zahvalio: "Marko, biću ti zahvalan do kraja života"

"Svaka čast ljudino, biću zahvalan do kraja života. Divan čovek i pravi heroj".

Ovim rečima se i Gradimir V., deka jednogodišnjeg mališana, zahvalio Marku u komentaru na društvenim mrežama.

Pohvalama su se vrlo brzo priključili i drugi sugrađani, čestitajući Marku na hrabrosti.

Video: Pogledajte kako je spasen dečak koji je pao sa litice na Divčibarama: Na rukama su ga izneli uz brdo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAŽNJA!!!

    30. jul 2022 | 15:38

    I juče sam komentarisala da je Marko heroj za orden! Mene zanima druga strana a pitanje glasi: Koji LEKAR je pustio majku da bebu pod visokom temperaturom vodi kući??? Dete je dobio fras, znači preko 41, za to se daje inekcija i hitno se skida u bolnici na sve načine, oni kažu idi kući? Zbog druge dece to traba ispitati a to niko ne pominje! Marko, hvala.

  • Марија

    30. jul 2022 | 14:33

    Свака част! Немам речи за Марков поступак, али не бих да не поменем све ове дивне људе који су се прикључили. Свака част, екипо!

  • Laik

    30. jul 2022 | 14:40

    Čoveče, svaka čast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA