≫ 

Baka pokušala da pobegne od vatre, pala kod vrata: Komšije otkrile detalje požara na Ceraku

Pored preminule starice, bilo je nekoliko ljudi koji su se nagutali dima

  • 0
Požar Cerak

Printskrin: Tanjug

Jedna osoba je stradala u požaru koji je jutros oko 6 sati izbio na Ceraku. U stanu je bio bračni par. Muž pokušao da spasi nepokretnu ženu, ali nije uspeo.

- Nastradala baka je bila strastven pušač. Moguće da je cigareta izazvala požar - ovako komšije za "Blic" objašnjavaju kako je došlo do vatrene stihije na Ceraku u Ulici breza 3.

Do požara je došlo u ranim jutarnjim časovima, odnosno oko pola 6 kada su komšije sa trećeg sprata primetile veći požar kod starijeg bračnog para koji se nalazio ispod njih.

- Primetili smo veliki dim i odmah smo se spustili i alarmirali komšije. Polupokretna baka spavala je u jednoj sobi, a njen muž nije u tom momentu bio pored nje. Ona je izgleda pokušala sa izađe iz sobe, međutim, ona je, izgleda, pala tik isped vrata. Tek dosta kasnije uspeli su da ih otvore i izbave je odatle, kada je već bilo jako kasno - pričaju komšije.

Vatrogasci su, kako kažu stanari, ubrzo došli i ugasili požar, a starija žena je, za koju misle da ima blizu sedamdeset godina, nažalost, izgubila život.

- Njen suprug je sada dobro. Imaju jednog sina, koliko znamo, on je bio ovde prošle nedelje, a inače živi u inostranstvu - govore stanari i dodaju kako sem nastradale gospođe iz njihove zgrade nema drugih povređenih osoba, osim onih koji su se nagutali dima.

- Želeli bismo da se posebno zahvalimo vatrogascima i da kažemo kako izvanredno obavljaju svoj posao. Čitava njihova ekipa je bila jako ljubazna. Moja majka je takođe jedna od tih koje su se nagutale dima, ali koja je upravo zahvaljujući vatrogascima na vreme izbavljena iz zgrade i spasena - priča jedna od stanarki.

Podsetimo, u ranim jutarnjim časovima u stambenoj zgradi koja se nalazi na Ceraku izbio je veliki požar u jednom stanu na drugom spratu te zgrade. Muž je pokušao da spasi nepokretnu ženu, ali zbog vatre i dima nije uspeo.

Vatru je gasio 21 vatrogasac, a na terenu su bila čak 5 vatrogasna vozila.

Na lice mesta došla je i Hitna pomoć koja je ukazala pomoć stanarima koji su se usled požara nagutali dima, dok je na licu mesta bila i policija kao i istražni sudija.

Video: Jedna osoba stradala u požaru u zgradi na Ceraku: Muž pokušao da spasi nepokretnu ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA