Vreme čitanja: oko 2 min.

"Grad će imati svoju TV stanicu, a svaka zgrada tablu": Šapić najavio novine u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uporedo sa ovim projektom, dodaje, Grad će uputiti molbu svim provajderima u Beogradu da omoguće po jedan kanal na kome će građani, na svom televizoru, moći da svakodnevno vide i prate sve gradske servisne informacije

  • 4
ŠAPIĆ RADOVI OBILAZAK Foto: Tanjug/Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Svaki ulaz u zgradu u Beogradu trebalo bi da u narednih godinu dana dobije info table sa svim važnim informacijama, kaže za "Beograd na Blic" Aleksandar Šapić gradonačalnik Beograda. Šta je tačno ideja i koje su to sve informacije koje će građani ovde moći da nađu?

- Do kraja februara biće doneta odluka o postavljanju informativnih ekrana, sa antivandal sistemima, u ulazima svih zgrada u Beogradu - kaže gradonačelnik Aleksandar Šapić za "Beograd na Blic".

Nakon toga, kako dodaje, biće sprovedena javna nabavka kako bi bio izabran najbolji ponuđač.

Šta će sve tu moći da se sazna

- Kada postavimo informativne ekrane u svim beogradskim ulazima, naši sugrađani će imati svakodnevno u svojoj zgradi najvažnije servisne informacije koje se tiču njihovog grada kao i kraja u kojem žive - objašnjava Šapić i dodaje:

"Želimo da olakšamo svakodnevni život ljudima. Ideja nam je da u svim zgradama kod lifta ili na ulazu postavimo informativnu tablu gde ćemo građanima davati informacije koje bi inače morali da traže na različitim portalima ili u vestima".

Kako dalje objašnjava, to su informacije kao što su - da li će u toku dana biti isključena struja ili voda, o radovima koji su započeti - kada će se završiti, o promeni režima saobraćaja ili da li se u njihovoj blizini gradi na primer neki vrtić i slično.

"Ne morate da gledate svaki gradski sajt svaki dan"

- Dešavalo se da vam na primer nestane voda. Vi zovete Vodovod i oni vam kažu – objavili smo na našem sajtu da će biti isključenja. Ali vi ne pregledate svaki sajt svaki dan i ne gledate sve vesti i ne pratite sve portale. Uz informativne ekrane građani će sve to odmah videti, čim uđu u zgradu ili dok čekaju lift - kaže Šapić za "Beograd na Blic".

Kako ističe, "projekat je veliki, ali vredi i mislim da može da zaživi za godinu dana".- Naša je obaveza da građanima damo pravovremenu informaciju, servisnu informaciju koja se tiče njihovog svakodnevnog života, makar ona bila i negativna, kao na primer da će vam nestati struja - kaže.

Uporedo sa ovim projektom, dodaje, Grad će uputiti molbu svim provajderima u Beogradu da omoguće po jedan kanal na kome će građani, na svom televizoru, moći da svakodnevno vide i prate sve gradske servisne informacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vapaj

    9. februar 2023 | 09:37

    Sjajna inicijativa al ipak mislim da je mnogo bolje da minimalac bude 60 hilj dinara. Prijatno!

  • Licemerka

    9. februar 2023 | 09:36

    Bitno je da psi imaju park! Za decu nije neophodan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA