Vreme čitanja: oko 2 min.

Čeka nas lep dan pun događaja: Od Dana policije na Kalemegdanu do litije na Banovom brdu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iskoristite ovaj lep dan za boravak na gradskim ulicama i u prirodi

  • 0
Knez Mihailova Ulica Foto: Nikola Tomić

Beograđani danas mogu da predahnu od oluja - najavljeno je mestimično oblačno i toplo vreme sa temperaturom do 25 stepeni.

Iskoristite ovaj lep dan za boravak na gradskim ulicama i u prirodi.

Možete da se prošetate i tokom večeri i uživate u punom mesecu.

Supermesec pun mesec Foto: Tanjug/AP

Ovih dana na ulicama grada mogu se videti i rojevi pčela, što nije ništa neobično. Nemojte da ih uništate, ali ni da se brinete - one nisu agresivne, samo traže novo mesto za svoju košnicu. Verovatno su pobegle nekom pčelaru, pošto su se namnožile u košnici.

Danas je i Dan policije. Pripadnici policije na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazaće veštine, opremu i vozila koja koriste u radu.

Program će posebno biti prilagođen najmlađima koji će uz druženje sa policajcima i igru imati priliku da se bliže upoznaju sa radom policije.

Možete posetiti i pravi muzej na otvorenom - Novo groblje. U 11 sati planirana je vođena tura na temu "Tragom istaknutih vojskovođa i heroja Prvog svetskog rata sahranjenih na Novom groblju u Beogradu".

Obilazak traje 120 minuta, besplatan je i nije potrebna prijava.

Za nama je Dan sportskog izazova i rekreacije, ali to ne znači da nije vreme da se i sami aktivirate, potrčite beogradskim parkovima, provozate bicikle ili rolere.

Aleksandar Šapić Gradonačelnik Beograda u Hajd parku, Foto: Beoinfo

U gradu je mnogo manifestacija

Do 6. juna u "Galeriji 73" na Banovom brdu traju "Dani Slovačke kulture".

U Dečjem kulturnom centru Beograd održava se osmi po redu Međunarodni festival dečje dramske igre "Glumijada" od danas do 5. juna

Na Bogojavljenskom platou u Zemunu, kod restorana "Venecija", održava se gastronomski "Street Food Festival", a posetioci će i danas od 13 do 23 sati moći da uživaju u ukusima iz mnogih krajeva sveta.

U toku su "Dani Sremčice". Povod je obeležavanje Svete Trojice, velikog hrišćanskog praznika koji je ujedno i hramovna slava u Sremčici.

Golubovi Foto: Mateja Beljan

Litija na Banovom brdu

Praznik Sveta Trojica - Silazak Svetog Duha na apostole, slava je i opštine Čukarica.

Na Banovom brdu tim povodom organizuje se litija. Sveta liturgija počinje u 8.30 časova u Hramu Svetog velikomučenika Georgija, a od 11.00 časova ispred Hrama biće formirana litija koja će se kretati ulicama Kirovljevom, Požeškom, Petra Mećave i Lješkom, sve do Šumadijskog trga i zgrade Gradske opštine Čukarica.

(Telegraf.rs)

Video: Roj pčela "okupirao" žardinjeru na Kalenić pijaci: Uklonjen je, ali neke su se ipak vratile

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA