≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ugrizi su bili sa različitih strana: Devojčica koju je povredio pas stabilno, životinja zbrinuta u karantinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lekari su još oprezni u davanju prognoza

  • 1

Četvorogodišnja devojčica, koju je sinoć teško povredio pas u Sremčici, operisana je i u stabilnom je stanju, ali je nezahvalno davati bilo kakve prognoze, rečeno je za RTS Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj.

Vlasnik psa je devojčicin ujak koji je na odmoru, a ona je povređena kada je sa dedom došla da nahrani kuče.

Deda je uspeo da je odvoji od pomahnitale životinje i spasio joj život. Teško povređenu, roditelji su je prevezli u Tiršovu. Hitno je operisana.

"Masovni su ugrizi bili sa različitih strana, i u predelu vrata, nogu i leđa, ali najkritičnije je bilo u predelu stomaka, abdominalna regija, tako da je to bilo vrlo jedno hitno stanje. Brzo se reagovalo, i dobro je sve to završeno u operacionoj sali. Trenutno je devojčica stabilno, vrlo je nezahvalno davati neke dalje prognoze, za sada je urednog ranog posleoperativnog toka", kaže Zorana Stanković, anesteziolog na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova.

Pas zbrinut u karantinu

Na mesto nesreće odmah je došla policija, a dežurni tužilac je naložio da se obavi uviđaj i obavestio Zoohigijenu da pruzme psa.

"Teško je povredio dete. Po nalogu dežurnog tužioca uz odobrenje vlasnik, poslata je ekipa da uhvati psa, on je zbrinut u karantin javnog komunalnog preduzeća Beograd. Preuzimanje psa je uobičajna procedura. Znači pas koji je naneo povredu dolazi kod nas u karantin", navodi Budimir Grubić, direktor Veterine Beograd.

Tužilaštvo je saslušalo dedu koji je bio sa devojčicom u vreme napada. Meštani Sremčice tvrde da u naselju imaju veliki problem sa psima lutalicama i da su ugroženi i deca i odrasli. Traže od nadležnih da pojačaju kontrolu i da ih zaštite.

(telegraf.rs)

Video: Komšije kažu da problem postoji godinama: Snimak iz Sremčice gde je pas brutalno napao devojčicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B2li

    10. jul 2023 | 06:51

    Bitno da je životinja ZBRINUTA do puštanja i ponovnog napada na neko drugo dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA