Vreme čitanja: oko 1 min.

"Trofej Beograda": Tokom vikenda biciklistička trka gradskim ulicama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se učešće oko 80 takmičara iz Srbije i okruženja

  • 0
Svetski dan bicikla u Beogradu Foto: Telegraf.rs

Sekretarijat za sport i omladinu saopštio je da će Biciklistički savez Beograda 12. i 13. avgusta organizovati Međunarodnu biciklističku trku "Trofej Beograda – Beogradski pobednik".

Trka se organizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu u okviru programa "Trofej Beograda" i održaće se kroz tri etape na Avali, u Parku prijateljstva i u Bulevaru Nikole Tesle na Ušću.

Biciklistički savez Beograda u godini u kojoj biciklizam, kao jedan od tri najstarija sporta u Srbiji, obeležava 139. godišnjicu svog postojanja, organizacijom ove trke nastavlja popularizaciju biciklizma u Beogradu.

Ovom međunarodnom trkom, dostojno i sportski, obeležava se jubilej sportske organizacije, predstavljaju se Srbija i Beograd i pruža gostoprimstvo ekipama, od kojih mnoge prvi put dolaze u naš glavni grad.

Kako je navedeno, očekuje se učešće oko 80 takmičara iz Srbije i okruženja u kategoriji kadeta.

Trka je planirana prema sledećem programu: U subotu, 12. avgusta, u 11 časova startuje prva A etapa (od podnožja do vrha Avale), dok je start prve B etape najavljen istog dana za 16.30 časova u Parku prijateljstva na Ušću kod spomenika "Večna vatra".

U nedelju, 13. avgusta, od 10 časova startuje druga etapa ove međunarodne trke, i to kružnom trkom Bulevarom Nikole Tesle, od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta. Proglašenje pobednika najavljeno je za isti dan u 14 časova, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA