Priča o Sava Centru: Trijumf arhitekture stakla

Posle skoro dve godine, privode se kraju radovi na obnovi Sava Centra, najvećeg kongresnog centra u ovom delu Evrope

Komentari

  • Gv

    24. septembar 2023 | 13:55

    Tito je uspeo da država napravi centar a ova vlast nema snage da odrzava. A od izdavanja trošili svi od reda.

  • ZoranA

    22. septembar 2023 | 10:43

    Odmah posle samita, sticajem okolnosti, bio sam u prilici da uđem u S.C. Bio sam dete i imao sam doživljaj kao da sam ušao u svemirski brod . Enterprise. Neverovatna zgrada. Nadam se da se neću pokajati ali hoću ovo da kažem- hvala Delti i g. Miškoviću što su uložili trud i novac u ovo zdanje. Biće tu i zarade nadam se , ali dobro je da se neka naša kompanija prihvatila ovog posla.

  • Milica

    19. septembar 2023 | 15:06

    Veoma mi je žao što nisu pozvali Arh. Stojana Maksimović, makar na prezentaciju projekta adaptacije i Sava centra i hotela. Druga vremena.

  • JS

    19. septembar 2023 | 13:20

    Kao da je danas dan, kada je počeo da se gradi SC. Radilo se udarnički, videlo se svakim danom kako napreduju radovi, pojavluju se konture i gle, čini nam se o čas posla niče novo čudo. Spremali smo se i za skoro otvaranje, kad buknu požar u plavoj sali, dim na sve strane. Uhvatila nas je neka tuga, neverica, šta sad? Središe to Stojanovi majstori o čas posla. Sve je spremno za otvaranje, stiže drug Tito, masa ispred SC ga pozdravlja. Bili smo ponosni na to zdanje, brzinu gradnje i kvalitet. Neka druga vremena su bila, kada se cenio rad, ljudskost, dostojanstvo i kultura. Osoblje je SC doživljavalo kao,svoju kuću. Mnogi iz te generacije koji su radili u SC, su još živi. Radilo se preko Omladinske i Studentske zadruge na svim manifestacijama godinama. Devojke je u red dovodila nezaboravna Donka Špiček. Sve je blistalo godinama, onda odjednom, puf. Duboko se nadam, da će Mišković održati obećanje i vratiti SC stari sjaj. Da se opet ponosimo zdanjem, koga je projektovao Stojan Maksimović i uvrstio ga u istoriju ovog grada. Molim vas objavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA