Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren Omladinski klub Kancelarije za mlade GO Palilula

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović prisustvovao je otvaranju Omladinskog kluba Kancelarije za mlade GO Palilula

  • 0
GO Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Klub se nalazi u Centru za kulturu "Vlada Divljan" i otvoren je u okviru projekta "Formiranje omladinskog kluba" koji je finansiran od strane Ministarstva turizma i omladine, a sprovela ga je GO Palilula.

Predsednik Ivanović je, ističući podršku mladima na svim njihovim aktivnostima, izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja Omladinskog kluba i njegovim uređenjem i tehničkom opremljenošću. Rekao je da će se razmotriti mogućnosti da se prostorije Kluba u bliskoj budućnosti prošire i da mladi imaju još veći prostor za sprovođenje svojih aktivnosti. Posebno je istakao da je ponosan na rad omladine Palilule, tokom njegovog mandata, u poslednje dve i po godine.

Član Opštinskog veća GO Palilula Aleksandar Karadžić rekao je da je ovo prvi omladinski klub na teritoriji opštine Palilula gde će se omogućiti mladima iz učeničkih parlamenata, udruženja mladih, studentskih parlamenata i svim drugim mladim ljudima da mogu da dolaze i da organizuju radionice, predavanja, druženja, radne sastanke i druge aktivnosti.

-Klub je tehnički opremljen da može da odgovori na sve zahteve i potrebe koje mladi imaju. Cilj je da lokalnu zajednicu približimo mladima i da što više mladih uključimo u aktivnosti - dodao je Karadžić.

GO Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Aleksandar Radovanović u ime Ministarstva turizma i omladine istakao je da je to ministarstvo na konkursu podržalo lokalne samouprave na sporovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Naglasio je i da je strateško opredeljenje Vlade Srbije i Ministarstva turizma i omladine podrška mladima i unapređenje njihovog položaja.

U ime Kancelarije za mlade Grada Beograda prisutne je pozdravila Milica Papić ističući koje aktivnosti se sprovode na gradskom nivou kako bi se izašlo u susret mladima i njihovim željama. Na kraju ove male svečanosti član Opštinskog veća Aleksandar Karadžić uručio je zahvalnice za doprinos i podršku u otvaranju Omladinskog kluba Ministarstvu turizma i omadine, Kanecalriji za mlade Grada Beograda, kao i učeničkim parlamentima Elektrotehničke škole "Rade Končar" i Srednje tehničke PTT škole. Članovi učeničkih parlamenata ove dve škole su prisustvovali otvaranju Omladinskog kluba.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA