• 0

RASPRODAJA UMETNOSTI: Studenti FLU protestuju već treći dan

Akademci su ispred zgrade Fakulteta organizovali rasprodaju svojih studentskih radova, u nameri da prikažu da se njihov rad uošte ne ceni

  • 0

Studenti Fakulteta likovnih umetnosti organizovali su ispred zgrade u Pariskoj ulici rasprodaju svojih studentskih radova, u nameri da prikažu da se njihov rad uošte ne ceni. Ovi akademci protestuju već tri dana zbog toga što im očišćena godina nije dovoljna garancija da mogu da se školuju iz budžeta države.

Rasprodaji radova prethodio je javni čas na kom su podršku akademcima pružili čak i muškarci i žene koji su kao modeli zaposleni na tom fakultetu. Mladi umetnici su na protest izneli i veliki transparent na kom piše "Student nije lopta", aludirajući na to što FLU i Ministarstvo prosvete danima "prebacuju loptu" jedni na druge.

Ministarstvo prosvete podsetilo je da fakulteti imaju pravo da na budžet upišu 20 odsto studenata više nego prethodne godine, a ako je više od tog broja osvojilo potreban broj bodova, onda će ti studenti da se rangiraju po uspehu i neće svi imati osiguran budžet.

Studenti poručuju da neće odustati od svojih zahteva i od blokade fakulteta, iako su jučerašnji susreti sa dekanom završeni bez dogovora.

(M. S. / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima