Vreme čitanja: oko 1 min.

Obišli smo kobasicijadu u Šidu: Pitali smo prolaznika čija je bolja, "slovačka ili naša"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sremska kobasicijada održava se svake godine, drugog vikenda u februaru

  • 2
Susnica, susiona, dimljeno meso, kobasice, slanina, pecenica Foto: Profimedia

Ekipa Telegrafa boravi danas u Šidu gde se održava 27. po redu Sremska kobasacijada.

S obzirom na to da se kobasicijada održava u Slovačkom domu, pitali smo jednog od prolaznika "čija je bolja kobasica, slovačka ili srpska". Pogledajte u videu šta nam je odgovorio.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

Sremska kobasicijada održava se svake godine, drugog vikenda u februaru.

Grad jednim delom pripada takozvanom „vinskom Sremu“ sa poznatim proizvođačima vina, a jednim delom pripada i takozvanom „svinjskom Sremu“ u kojem je razvijeno svinjogojstvo. Prva Kobasicijada organizovana je 1996. godine, a učesnici su se takmičili u disciplini “najbolja suva sremska kobasica”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    10. februar 2024 | 16:16

    Прича глупости.

  • Bogdan Dakić

    11. februar 2024 | 00:03

    Šid je zahvaljujući političarima najnerazvijenija opština sve do Južno Afričke republike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA