PODRŠKA: Beograđani protiv nepravde nanete porodici Matić

Građani okupljeni u parku Manjež poručili su da je nad Zoranom Matićem, njegovom suprugom i dve maloletne ćerke učinjena velika nepravda i da je posebno opasno to što nešto slično može da se dogodi bilo kom građaninu

  • 2

Nekoliko desetina građana okupilo se u beogradskom parku Manjež kako bi pružilo podršku porordici Matić u njihovoj borbi da sačuvaju vlasništvo nad svojim stanom na Dorćolu. Matići su iz ovog stana iseljeni pre dva dana, kada je  policija, osim prema njima, silu primenjivala i na ostalim građanima.

Kako je za naš portal rekla jedna od organizatorki ovog protesta Maja Stanković, skup je samo jedan vid borbe protiv nepravde, koja može da se dogodi bilo kome od nas.

- Ovo je velika nepravda, a posebno je zabrinjavajuće to što može da se dogodi bilo kome od nas. Zbog toga je važno da ovakvi skupovi budu sve češći - kaže Stankovićeva.

Problem sa porodicom Matić počeo je u avgustu, kada je Zoran Matić saznao da će njega, suprugu i dve maloletne ćerke sudski izvršitelji izbaciti iz stana iako su ga oni pošteno platili. Ova drama trajala je tri meseca, a za to vreme je nekoliko puta dolazilo do pokušaja prinudnog iseljenja. Uprkos brojnim protestima, porodica je 14. novembra  iz svog stana u Višnjićevoj ulici na Dorćolu iseljena uz pomoć policije.

Tog dana srpsku javnost posebno je potreslo hapšenje jedne građanke, koje je posmatrala njena maloletna ćerka.

(I. M.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    18. novembar 2012 | 04:55

    Država je kriva što je došlo do ovoga da se isti stan prodaje više puta, država Srbija je o tome trebala da vodi računa, pa bi sada trebala U SVIM TAKVIM SLUČAJEVIMA da obešteti svoje gradjane zbog svoje greške i da im stanove adekvatane onima koje su zbog njene nebrige i nečinjenja izgubili ... plus odštetu za dožvljeno maltretiranje!

  • Aleksandar

    18. novembar 2012 | 00:06

    Ma treba se naje..... svim tzv dobrotvorima ove drzave matere. Ajmo da rasprodamo svu njihovu imovinu i uspecemo da obezbedimo krov nad glavom dobrom delu stanovnistva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA