ĐILAS: Neslaganje oko autobusa ne znači promenu vlasti!

- Preuzimam potpunu odgovornost za nabavku 180 autobusa jer su Beograđanima neophodni - izjavio je gradonačelnik Beograda koji smatra da ne postoji nijedan razlog da se vlast menja uprkos tome što SPS neće glasati za kredit GSP-u

  • 1

Nasuprot najavama Aleksandra Antića da SPS neće glasati za kredit GSP-u, gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je da preuzima potpunu odgovornost za nabavku 180 autobusa za GSP, jer su Beograđanima neophodni, baš kao i 100 solo autobusa.

Svestan činjenice da će ovo biti zaduživanje GSP-a, dodao je da je, bez obzira na to, ovo jedini način da se Beograđanima ponudi bolji prevoz.

Novi autobusi trebalo bi, prema njegovim rečima, da izađu na ulice sredinom sledeće godine, a na pitanje da li će se danas raspravljati o tom kreditu i da li je to istovremeno i uvod u njegovu smenu, rekao je:

- Reč je o zaduživanju GSP-a, odnosno uzimanju kredita od EBRD-a za kupovinu 180 zglobnih autobusa. Predsednik Skupštine grada je obrazložio da o toj tački nemamo isto mišljenje. Međutim, obojica smatramo da je neophodno kupiti te autobuse. Mislim da je za Beograđane najvažnije to što će autobusi stići sledeće godine, uz obavezu koju smo preuzeli, a to je da od domaćih proizvođača sledeće godine kupimo još 100 solo autobusa.

Gradonačelnik je dodao i da će početkom nastupajuće godine biti na poziciji na kojoj je sada, a da će tokom godine videti kako će se stvari odvijati.

- Ne vidim nijedan razlog da se vlast u Beogradu, koja je dobila toliki broj glasova građana, menja ili prekomponuje. Za mene su izbori završeni 6. maja i očekujem saradnju svih stranaka - odgovorio je Đilas.

(K. V. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    28. decembar 2012 | 16:47

    LJIGAVSHTINA!!! Zasto ne bi narucio onda 280 autobusa od ikarbusa??? Nego naoravi ugovor da kupi 180 autobusa od EU zemalja i onda da bi umirio domacu javnost i fabriku autobusa, on naruci eto jos 100 autobusa za koje niko nema pojma da li su potrebni! Neces ti dugo trajati... Sto duze ostane na vlasti Mskovicev pulen, Dacic ce biti okrivljen za to!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA