Otvoren kontrolni centar "Bus plusa"

Operateri kontrolnog centra Bus plus sistema u svakom trenutku će znati gde se vozilo nalazi, brzinu kretanja, a biće moguća i komunikacija operatera i vozača

  • 0

Operativno-kontrolni centar Bus plus sistema, u kome će se obrađivati podaci o svim vozilima, danas je otvoren u Direkciji za javni prevoz.

Centar je opremljen najmodernijom opremom za praćenje svih vozila u realnom vremenu, a prema rečima pomoćnika direktora Direkcije za javni prevoz Gorana Stanojevića, operateri će u svakom trenutku znati gde se nalazi vozilo, brzinu kretanja vozila, a biće moguća i komunikacija operatera i vozača putem poruka.

- Vozač će poruke dobijati na displeju koji je ispred njega, a isto tako će moći i da pošalje već pripremljene poruke. Neke od poruka koje će vozač moći da šalje su: saobraćajna nezgoda, potrebna hitna pomoć ili kvar vozila - dodao je Stanojević.

Do sada je  1.851 vozilo opremljeno  Bus plus sistemom, a ugrađeno je  ukupno  6.400 validatora.  Do 30. januara  izdato je 488.060 personalizovanih kartica, što je veći broj od do sada kupljenih markica, podaci su Direkcije za javni prevoz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA