BIOSKOPI SU MRTVI: Performans "Otpisanih" ispred "Sava centra" (FOTO)

Publiku koja je došla na zatvaranje ovogodišnjeg FEST-a na platou ispred "Sava centra" sačekalo je 14 krstova sa imenima bisokopa ugašenih nakon privatizacije "Beograd filma"

  • 2

Osim premijere filma "Falsifikator" Gorana Markovića, zatvaranje ovogodišnjeg FEST-a obeležio je i performans grupe "Povratak otpisanih", posvećen tužnoj sudbini privatizovanih beogradskih bioskopa.

Publiku koja je došla u "Sava centar" na poslednji dan ovogodišnjeg festivala ispred zgrade "Sava centra" sačekalo je 14 krstova sa imenima bioskopa ugašenih nakon privatizacije "Beograd filma". Osim brojnih posetilaca, performans pod nazivom "Šta ste gledali, gledali ste. Bioskopi su mrtvi" privukao je i popularne srpske glumce poput Gordana Kičića i Sergeja Trifunovića.

Podsetimo, Telegraf je o jednom od performansa grupe "Povratak otpisanih" pisao u tekstu o istorijatu bioskopa u Beogradu.

(M. S. / Izvor: popboks.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    5. mart 2013 | 13:30

    Ja idem u ušće i delta siti bioskop.

  • Đoka

    5. mart 2013 | 16:59

    Kod nas su loši bioskopi,loša rezolucija,mutne projekcije,seku svaki film,zderaci kokica smrde i krckaju tokom cele projekcije... Zato je tu moj kućni bioskop,full Hd 42 inča. Ne pada mi na pamet više da priđem bioskopu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA