VOZAČI, PAZITE: Počelo snimanje brzine na mostu preko Ade!

Dozvoljena brzina kretanja motornog vozila je 50 km/h, a na pojedinim delovima i 40 km/h. Kazne dospevaju na kućnu adresu

  • 16

Vozači koji svakodnevno prelaze preko mosta na Adi moraće da budu znatno oprezniji i ako do sada nisu, moraće da poštuju ograničenje brzine.

Saobraćajna policija počela je da snima prekoračenje, a kazne dospevaju na kućnu adresu. Dozvoljena brzina preko mosta je 50 km/h, a na pojedinim deonicama i 40 km/h (silazak sa mosta kod buvljaka), te iz saobraćajne policije preporučuju vozačima da prate signalizaciju.

Podsećamo vozače i da je pre nešto više od mesec dana u Beogradu postavljen veći broj kamera, a tada su stručnjaci za video-nadzor procenili da u Beogradu na deset ljudi trenutno ide po jedna kamera, kao i da prestonicu pokriva blizu 150.000 tih aparata.

Od tog broja, 62 policijske kamere su vrhunskog kvaliteta i postavljene su na najvišim mestima i najznačajnijim tačkama u gradu. One su postavljene gotovo na svakom koraku, u svim prometnim ulicama i na zgradama državne uprave, ambasadama, konzularnim predstavništvima, školama, bankama, privatnim firmama i kućama.

Shodno osnovnim načelima Zakona o bezbednosti saobraćaja, svaki učesnik u saobraćaju dužan je da se ponaša na način kojim neće ometati, ugroziti ili povrediti druge učesnike u saobraćaju (tu spada i prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju, uslovima i okruženju u datom trenutku).

U zavisnosti od “prekoračenja” brzine kazne idu od 3.000 dinara do 150.000 dinara. Takođe, može vam se izreći i zaštitna mera zabrane upravljanja vozilom (do 12 meseci) i “dodeliti” kazneni poeni (do 17).

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LaneBg

    15. jul 2013 | 18:57

    3 траке и 50км/ч? Само непотребно килављење и гужве!! Брзина као за скејтове! Још једна у низу кретенских одлука саобраћајне полиције! Мисле да се несреће спречавају малтретирањем свих учесника у саобраћају!? Ајде онда да баталимо сви вожњу, бацимо кола и идемо пешке! То је порука мудрих нам власти. Док се они возе под ротацијама 150 на сат, а гос'н начелник Симић вози заплењеног Бентлија. Повраћа ми се!!!

  • LastHope

    15. jul 2013 | 19:38

    Tacno za Simica-izivljava se u Bentliju!

  • No comment

    15. jul 2013 | 20:18

    Evo da podelim sa vama jednu situaciju koja mi se danas dogodila na autoputu Subotica -Novi Sad. U toku voznje san primetio jedno patrolno vozilo kako stoji ispod nadvoznjaka na sred auto puta ,nako 10km otprilike su postavili barikadu na sred auto puta sa malim cunjevima bez ikakvog upozorenja ranije i sve ucesnike usmeravali na parking pored . Na parkingu su policajci citali sa papira tablice i iskljucivali ucesnike koji su prekoracili brzinu bez ikakvog tolerisanja ,a strance su vracali na granicu sa Madjarskom da plate kaznu i da im onda da im donesu potvrdu pa mogu da nastave put i dobiju dokumenta .. Ja mislim da to nigde u svetu ne postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA