Protest u Stepi Stepanoviću zbog izgradnje benzinske pumpe umesto Doma zdravlja!

Posle višemesečnog preganjanja s Građevinskom direkcijom Srbije, koja će na mestu gde je trebalo da bude Dom zdravlja podići benzinsku pumpu, stanari će izaći na mirne proteste 21. septembra

  • 4

Pošto nadležni iz Građevinske direkcije Srbije ne žele da odustanu od toga da na mestu gde je trebalo da izgrade Dom zdravlja, škole i obdaništa žiteljima naselja "Stepa Stepanović", podignu petu benzinsku pumpu, stanovnici ovog problematičnog dela Beograda rešili su da odgovore istom merom.

Oni će posle višemesečnog preganjanja sa Direkcijom izaći na mirne proteste 21. septembra u 11.55 sati na platou u centralnom delu naselja (parcela 4, prostor između zgrada 4E i 4Ž), saznaje Telegraf.

- Pošto nismo uspeli u namerama da zaustavimo Građevinsku direkciju Srbije da sprovede u delo svoju prevaru, pribegli smo krajnjoj meri - organizovanju protesta. To je jedini način da zaustavimo dalju degradaciju naselja - objašnjava za Telegraf jedan od stanara Stevan Knežević.

- Poražavajuće je što se niko nije ni okrenuo na naše molbe da se stane na put izgradnji benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas, modularnog kaveza za prodaju tečnog naftnog gasa u bocama, podzemnog čeličnog rezervoara za tečni naftni gas, auto-perionice i to isključivo s ciljem sticanja finansijske dobiti!

Povodom skandaloznog poteza Građevinske direkcije Srbije, koji prema rečima stanara Biljane i Olivera Minića predstavlja prevaru kupaca stanova, na protestu će biti izneti zahtevi da se momentalno obustavi izgradnja navedenih objekata i realizuju prateći sadržaji iz prvobitnog urbanističkog projekta.

- Zbog nedopustivo krupnih grešaka, kojima je nanesena ogromna šteta hiljadama stanovnika naselja, zahtevaćemo smenu kompletnog rukovodstva Direkcije. Organizovaćemo i prijavljivanje zainteresovanih stanara za pokretanje Upravnog spora protiv Republike Srbije, a u vezi s odstupanjem od prvobitnog Urbanističkog projekta, koje je dovelo do obmane kupaca - objasnili su Minići, apelujući na građane da podrže stanare "Stepe" da se izbore s ovom nepravdom.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LaneBg

    19. septembar 2013 | 17:11

    Знао сам да ће да их изваћаре, али знао! Као фора добићете школу, Дом здравља, живећете као пристојан европски кондоминијумски тип насеља, кад оно, увалише им пумпетину смрдљиву, складишта некаква и томе слично. Ужас!

  • Radex

    19. septembar 2013 | 19:29

    @marko . Mislis useljiva :-)

  • marko

    19. septembar 2013 | 16:37

    Ko je zena na slici?! Jel slobodna? :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA