• 31

BEOGRAĐANI, PREDLOŽITE GRADONAČELNIKA: Novi Tasovac ili političar?

Telegraf poziva sve stanovnike Beograda da budu kreativni i predlože kandidate za koje misle da bi na najbolji način obavljali funkciju gradonačelnika u prestonici

  • 31

Beograd je od juče smenom Dragana Đilasa, a na inicijativu odbornika Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije, ostao bez gradonačelnika. Ko bi na tom mestu mogao da zameni lidera DS još se i ne naslućuje, zbog čega Telegraf poziva građane prestonice da predlože pravog čoveka za tu funkciju.
Kao kandidati za gradonačelničku funkciju pominju se Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS-a, predsednik beogradskog odbora naprednjaka i predsednik Skupštine Srbije, ali i funkcioner SPS i bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić. "Stidljivo" se provlači i ime šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandra Jovičića.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Foto: Tanjug/Nenad Milošević


Takođe se može čuti da će se vodeća stranka u Srbiji odlučiti da na mesto "glavnokomandujućeg" u Beogradu postavi stručnjaka koji će rešiti nagomilane probleme u prestonici i u Javnim preduzećima, kao i prezaduženost glavnog grada.
Kako Telegraf saznaje iz izvora bliskih SNS, nije isključeno da se naprednjaci, SPS-PUPS-JS i DSS dogovore i da samo izaberu predsednika Skupštine Beograda koji bi do novih izbora bio vršilac dužnosti i gradonačelnika Beograda.
- Najrealnija opcija je da se samo izabere predsednik skupštine koji će upravljati Beogradom do izbora novog gradonačelnika - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.
Ovakav splet događaja potvrdio je i Nebojša Stefanović, koji je izjavio da će naprednjaci predložiti formiranje "oročenog" gradskog veća.
Foto:Tanjug/Danilo Peternek

Foto:Tanjug/Danilo Peternek


Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić najavio je da će narednih dana najviši stranački organi razgovarati o promeni vlasti u Beogradu i o daljim koracima.
- O svakom daljem koraku moraće da odlučuju najviši organi stranaka – rekao je Jovičić, i dodao da vlast u Beogradu mora da bude poštena i odgovorna. On je rekao i da će se praviti analize rada javnih preduzeća u Beogradu i da će biti smenjeni i sankcionisani oni koji su loše radili.
- Naprednjaci imaju plan i stručne i kvalitetne ljude koji bi u narednih pola godine, do izbora, mogli da vode Beograd – rekao je potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović, i naglasio da gradonačelnik ne mora da bude iz redova naprednjaka, iako se ne libe odgovornosti.
Kiril Kravčenko Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kiril Kravčenko Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Da naprednjaci ne insistiraju na tome da gradonačelnik pripadne njima, potvrdila je i Zorana Mihajlović, koja je izjavila da će posle smene Dragana Ðilasa glavni grad bolje funkcionisati.
Dok se ne pojavi "zvanično ime" koje će biti kandidat za vođenje glavnim gradom, pozivamo sve Beograđane da u komentarima ispod teksta predlože kandidata za gradonačelnika.
Napišite nam da li ste za to da Beogradom upravlja političar ili ste za to da tu funkciju preuzme stručnjak, poput Ivana Tasovca, koji je nedavno preuzeo Ministarstvo kulture.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Kure

    samo Đilas.

  • Viki

    I nema zeke iz šešira? Ko može da bude bolji od Dragana Đilasa. Jasno vam je to, ali eto zinulo d... za vlašću, a za ostalo nema veze

  • MilanCh

    Jedini čovek koji može uspešno da obavlja ovu funkciju je Dragan Đilas i toga ste svi svesni. Džaba vam sve, boljeg nećete pronaći

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima