SRAMOTA: EDB odbio da interveniše u školi, deca mogla da se zapale!

- Da se išta opasno dogodilo, vatrogasci bi isključili struju, do čega nije došlo. Inače, zakonska procedura je takva da bi nas vatrogasci istog trenutka pozvali da je naše delovanje bilo neophodno - kažu iz EDB-a dodajući da su optužbe direktora škole potpuno neosnovane

  • 4

Direktor Osnovne škole "Duško Radović" na Novom Beogradu prekinuo je redovnu nastavu i raspustio decu zbog mirisa paljevine koji je dolazio iz glavnog razvodnog ormana.

U ormanu su smeštene elektroinstalacije. Direktor je odmah pozvao vatrogasce koji su utvrdili da nema požara, ali da su vreli glavni osigurači. Pozvana je Elektrodistribucija Beograd, ali njihove ekipe nisu došle, jer takav slučaj, navodno, nije u njihovoj nadležnosti.

Direktor škole odlućio je da reši problem angažovanjem privatnog preduzeća koje se bavi saniranjem kvarova na elektrouređajima. Vatrogasna ekipa ostala je u školi da dežura pored glavnog razvodnog ormana.

Iz EDB-a međutim kažu da su preslušali traku i da ih danas niko nije kontaktirao, kao i da je u školi došlo do kvara na unutrašnjim instalacijama o kojima brigu vodi domar škole, a ne EDB.

- Da se išta opasno dogodilo, vatrogasci bi isključili struju, do čega nije došlo. Inače, zakonska procedura je takva da bi nas vatrogasci istog trenutka pozvali da je naše delovanje bilo neophodno - kažu iz EDB-a dodajući da su optužbe direktora škole potpuno neosnovane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tamo neki

    13. novembar 2013 | 18:46

    Taj iz EDB bi trebao da zna da u nadleznosti domara u skoli nije odrzavanje EL instalacije, ni po opisu posla a ni po zakonu, jer za to treba da ima strucnio obrazovanje. Prema tome jos jedan dokaz da na odredenim mestima sede nestrucni ljudi i primaju platu za ono sto bi trebali da rade - tj. ne rade!!!

  • Niko bitan

    13. novembar 2013 | 18:03

    Nista cudno. Zvao sam par puta edb zbog problema sa drveyom preko koga prelazile zice koje su istegnute varnicile! Ljubazni dispecer je stalno odgovarao da ne moze da preduzme nista dok se nesto ne dogodi! Toliko o njima!

  • lvan

    13. novembar 2013 | 18:32

    Edb djubrad, sve pohapsiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA