• 3

Mali: Ukinuli smo nepotrebne troškove

Rebalansom budžeta su smanjeni rashodi i ukinuti nepotrebni troškovi poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama

  • 3

Privremeni organ grada Beograda usvojio je danas rebalans budžeta za 2013. godinu, kojim su predviđeni prihodi od 77 milijardi dinara, a deficit 3,5 odsto ili 2,2 milijarde dinara. Rebalansom je prepolovljen deficit grada, a on ne ugrožava javna predzeća, niti socijalna davanja, tvrdi predsednik privremenog organa Beograda, Siniša Mali.
Mali je istakao da je to postignuto uvođenjem mera štednje, smanjenjem rashoda, ukidanjem nepotrebnih troškova, poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama, kao i usklađivanjem dinamike kapitalnih investicija sa prihodima u budžetu.

- Rebalans je pripremljen u saradnji sa komunalnim preduzećima i sa nadležnim sekretarijatima i direkcijama. Biće obezbeđena sva potrebna sredstva za funkcionisanje komunalnih preduzeća imajući u vidu da je zimska sezona pred nama - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta je da tim preduzećima bude obezbeđeno dovoljno sredstava za nabavku rezervnih delova, za mazivo, gorivo. Kako navodi Mali, obezbeđena su i sva potrebna sredstva za plate zaposlenih u gradskoj upravi i za obaveze prema predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i prema penzionerima, kao i za socijalna davanja.
Uz odluku o rebalansu, privremeni organ Beograda doneo je i saglasnost na izmene godišnjih planova gradskih sekretarijata i agencija, što je uobičajena prateća odluka uz donošenje budžeta. Odluku o rebalansu podržala su četiri člana Privremenog organa Beograda, dok je protiv bila članica tog tela iz Demokratske stranke Tatjana Pašić.
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    Mali, opasan.

  • GoranM

    Kad Je Teško Čović sve stiže. Da li taj čovek uopšte spava?

  • Petar

    Bravo majstori. Super ste. Pa ovo je priča za osnovce ...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima