Mali: Ukinuli smo nepotrebne troškove

Rebalansom budžeta su smanjeni rashodi i ukinuti nepotrebni troškovi poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama

  • 3

Privremeni organ grada Beograda usvojio je danas rebalans budžeta za 2013. godinu, kojim su predviđeni prihodi od 77 milijardi dinara, a deficit 3,5 odsto ili 2,2 milijarde dinara. Rebalansom je prepolovljen deficit grada, a on ne ugrožava javna predzeća, niti socijalna davanja, tvrdi predsednik privremenog organa Beograda, Siniša Mali.

 

Mali je istakao da je to postignuto uvođenjem mera štednje, smanjenjem rashoda, ukidanjem nepotrebnih troškova, poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama, kao i usklađivanjem dinamike kapitalnih investicija sa prihodima u budžetu.

 

- Rebalans je pripremljen u saradnji sa komunalnim preduzećima i sa nadležnim sekretarijatima i direkcijama. Biće obezbeđena sva potrebna sredstva za funkcionisanje komunalnih preduzeća imajući u vidu da je zimska sezona pred nama - rekao je Mali.

 

 

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta je da tim preduzećima bude obezbeđeno dovoljno sredstava za nabavku rezervnih delova, za mazivo, gorivo. Kako navodi Mali, obezbeđena su i sva potrebna sredstva za plate zaposlenih u gradskoj upravi i za obaveze prema predškolskim ustanovama, ustanovama kulture i prema penzionerima, kao i za socijalna davanja.

 

Uz odluku o rebalansu, privremeni organ Beograda doneo je i saglasnost na izmene godišnjih planova gradskih sekretarijata i agencija, što je uobičajena prateća odluka uz donošenje budžeta. Odluku o rebalansu podržala su četiri člana Privremenog organa Beograda, dok je protiv bila članica tog tela iz Demokratske stranke Tatjana Pašić.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA