I dežurne sudije zavodiće red među divljim taksistima

Mali ističe da će na svakih deset dana obaveštavati javnost o rezultatima rada nadležnih službi za uvođenje reda u taksi prevoz

  • 0

- U prethodnih 10 dana oduzeli smo četiri vozila divljim taksistima, napisali 42 prekršajne prijave od kojih 20 taksistima koji su registrovani van prestonice - kaže Siniša Mali, predsednik Privremenog organa grada.

Mali ističe da će na svakih deset dana obaveštavati javnost o rezultatima rada nadležnih službi za uvođenje reda u taksi prevoz, pišu "24sata".

- Pokrenuli smo aktivnosti da se reše problemi poslovanja taksista na aerodromu, divljih taksista na ulicama grada, kao i nelojalne konkurencije među samim taksi prevoznicima u vezi s davanjem popusta. To je rezultat koordinisane aktivnosti grupe ljudi koju čine Saobraćajna i komunalna policija, Direkcija za javni prevoz, predstavnici taksi udruženja, Interventna brigada MUP i komunalna inspekcija - kaže Mali.

Vlasnik "Beogradskog taksija" Zlatan Zlatković potvrdio je za "24 sata" da na Aerodromu "Nikola Tesla" komunalni policajci pišu prekršajne prijave taksistima koji na dolaznom terminalu, mimo taksi vaučera, nalaze mušterije. U Privremenom organu najavljuju da će do kraja nedelje doneti niz pravilnika o radu i cenovnik na osnovu kojih će, kako kažu, biti uveden red u taksi prevoz na aerodromu.

- Napraviće se pritisak na divlje taksiste i doprineti tome da se identifikuju problemi na aerodromu i u gradu, i da se oni rešavaju. Napravili smo dogovor s Prekršajnim sudom tako da imamo dežurnog sudiju za prekršaje. Konkretni rezultati biće vidljivi za desetak dana - rekao je Siniša Mali.

Aleksandar Trajković, samostalni taksista koji sa aerodroma vozi mušteriju mimo taksi vaučera, tvrdi da se "stvarno kradu jedino građani koji plaćaju fiksnu taksi cenu".

- Cena vožnje od aerodroma do Ledina na osnovu taksimetra iznosi svega 600 dinara, a po novom cenovniku košta 1.400 pa vi vidite ko je tu stvarno oštećen - kaže Trajković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA