NOVI PREOKRET: Zvezda ipak direktno u Evroligi?

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić spreman je da donese radikalnu odluku da "cibosi" počnu ispočetka, što podrazumeva neigranje u najelitnijem evropskom takmičenju

  • 27

Najavljeno je da će se grad Zagreb pobrinuti za izuzetno delikatnu stituaciju Cibone, kako bi ovaj košarkaški klub obezbedio svoje mesto u Evroligi. Izgleda ipak da postoji velika mogućnost da se to ne desi, i da će Crvena zvezda, kao prvoplasiran tim u regionalnom delu minule sezone ABA lige izboriti direktan plasman u Evroligu!

Naime, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić spreman je da donese radikalnu odluku da "cibosi" počnu ispočetka, što podrazumeva neigranje u najelitnijem evropskom takmičenju.

- Izvagaćemo šta to znači, ali ja sam protiv toga da igramo Evroligu samo da bismo učestvovali, da budemo vreća za nabijanje razlike. U tom slučaju, pristalica sam toga da gradimo autentičnu Cibonu, od domaćih momaka, na duge staze. Uostalom, Cedevita je pre dve sezone igrala Evroligu. Pitam vas šta su od toga imali? Samo trošak - rekao je Bandić "Večernjem listu".

On je takođe istakao da je dug mnogo veći od dva miliona evra koliko se u prethodnom periodu nagađalo.

- Zatekli smo nešto više od 14 miliona evra, sanirali više od osam, ostalo je još nešto manje od šest miliona. Zato više nećemo da prelivamo iz šupljeg u prazno, već ćemo doneti odluku ma koliko bila radikalna. Obaveze više ne mogu da se prolongiraju. Spreman sam i na najradikalnije mere, ako su potrebne. Za to sam da se krene ispočetka.

Rezignirani Bandić je o svemu ovome govorio prilikom prijema hrvatskih karatista, koji su napravili uspeh na Evropskom prvenstvu.

- Pitajte karatiste koliko dobijaju mesečno, a neki su u Ciboni igrali za 20, 30.000 mesečno, što je bogohuljenje. Toga više neće biti - rekao je Bandić.

Odluka treba da se donese do petka, a ukoliko ona bude povoljna po Zvezdu, postavlja se pitanje da li će drugi srpski klub Partizan u tom slučaju izboriti mesto u kvalifikacijama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kornwall

    17. jun 2014 | 08:16

    Kakav bre Fmp u evro ligu??? Sta su to oni uradili u evro ligi zadnjih petnajst godina?? Partizan treba da ide u el a tako ce i biti. Dobice specijalnu pozivnicu....A mutantu iz predgradja ce se desiti sto i onima sa pecurkane

  • luka

    17. jun 2014 | 11:40

    Ja mislim da bi trebala njihova filijala da igra umesto zvezde.ipak su oni braca i imaju istu krv.

  • Drasko

    17. jun 2014 | 08:41

    Daj vi grobari jugosloveni prekinite vise da se dizete gde vam nije mesto.Sve cemo mi preziveti jer volimo svoj klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA