≫ 

DO SADA NEVIĐENA ČIČA DRAŽINA FOTOGRAFIJA: U ovakvom izdanju generala NIKO nije video (FOTO)

Za ljubitelje istorije, večitog rivalstva između četnika i partizana, ali i crno-bele fotografije, ovaj dokument predstavlja pravo bogatstvo, pogotovo s obzirom na činjenicu da je nastao usred Drugog svetskog rata

  • 45

Fotografija komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Draže Mihailovića napravljena je 1943. godine na crnogorskoj planini Sinjajevini i za mnoge je potpuno nepoznata.

70 GODINA OD STRELJANJA ĐENERALA: Parastos Draži Mihailoviću u Beogradu! (FOTO)

Za ljubitelje istorije, večitog rivalstva između četnika i partizana, ali i crno-bele fotografije, ovaj dokument predstavlja pravo bogatstvo, pogotovo s obzirom na činjenicu da je nastao usred Drugog svetskog rata.

Naime, Draža se sa do maja 1943. godine nalazio u selu Gornje lipovo iznad Kolašina, gde je i zabeležen ovaj trenutak.

Ono što je zanimljivo jeste da njegov četnički izgled ovde dopunjuju i skije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ama

    13. septembar 2016 | 12:54

    Niste mi objavili prethodne komentare-ni ne morate--vidim da je ovde neko cetnicko drustvo zaludjenika koje deli pluseve jedni drugima i razmenjuje bajke za laku noc.Usput biti cetnik nije isto sto i biti Srbin. Vi ste samo cetnici--prestanite da to predstavljate vasu manjinu kao vecinsku Srbiju. Treba da vas je sramota sto doprinosite rehabilitaciji ovog veleizdajnika Srbije i dokazanog fasiste koji je klao Srbe i srpske antifasiste (kao i Jevreje i Rome i Hrvate i Muslimane.) Rehabilitacijom ovog pljujete na istinske srpske rodoljube. Kada ste poslednji put objavili clanak o Nedeljku Barnicu-Zarkom?? O Jelisaveti Andrejevic Aneti? O ostalim herojima NOB-a koji su poginuli ili zaklani braneci ideju slobode? O ljudima koji su dali zivote u borbi protiv okupatora (i koji su bili vecina, partizanska vecina SRPSKOG naroda) ???? Ne mogu da verujem da se uopste usudjujete da spinujete nesto sto je dokazano u SVETSKIM razmerama. Ne trebaju vam hrvatski paraistoricari da spinuju srpsku istoriju--vi srpski paraistoricari sasvim to uspesno radite. Sramota!!!!!

  • Gracanin

    12. septembar 2016 | 12:25

    Nek mu laka zemlja!

  • toma

    13. septembar 2016 | 08:00

    Gospodin covek pravi srpski oficir !Ziv je Draza umro nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA