• 1

Elektronsko plaćanje poreza: Do kraja godine moći ćete jednim klikom da izmirite obaveze

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović je, u Palati Srbija, podsetio da je izmenjen Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je rok za lokalne samouprave 31. decembar da uvedu jedinstven informacioni sistem za plaćanje poreza

  • 1

Svi porezi za građane biće objedinjeni do kraja godine i moći će da se izmire elektronski na "jednom portalu, na jedan kilk", rečeno je danas na sastanku Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu sa predstavnicima gradova i opština, kojima je predstavljen jedinstven informacioni sistem lokalnih poreskih administracija.

Posle dve porodice, švajcarac na sudu pobedila i prva firma

Direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović je, u Palati Srbija, podsetio da je izmenjen Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji i da je rok za lokalne samouprave 31. decembar da uvedu jedinstven informacioni sistem za plaćanje poreza.

- Taj sistem treba da donese značajna olakšanja, pre svega, našim građanima. Ideja je da građani na jedan klik preko jednog portala imaju uvid u stanje svih svojih poreskih obaveza na teritoriji cele Srbije, ali i da drugi državni registri i organi mogu da koriste ove informacije iz ovog registra - naveo je Jovanović.

On je rekao da će država pomoći opštinama i gradovima u uvođenju tog sistema i da će Švajcarska donirati sredstva za tu namenu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima