Nerealan je stav prosvetara da svi odmah uđu u višu kategoriju: Šarčević za Telegraf uoči nastavka pregovora sa sindikatima (VIDEO)

Ako svi uđu u tu kategoriju, onda nemamo paradigmu ovog procesa. Onda ne postoji razlog zašto se uvode platni razredi - kazao nam je Šarčević

Komentari

  • Milan

    26. septembar 2018 | 20:24

    Sta ovi vise hoce.rade po 5 6 sati,svakih 45 min pauza.3 meseca godisnje ne rade plus nekoliko raspusta po nekoliko dana...imate li obraza i malo

  • moki

    26. septembar 2018 | 20:07

    A i sada su nasli da strajkuju,kada se ide na rekreativnu nasavu po nedelju dana i vise onda niko ne strajkuje,treba im skinuti od plate onoliko koliko su oni otkinuli deci nastavu,trebamo li mi roditelji da ucumo umesto njih gradivo koje su ispreskakali.Sramota je bre vise ucenjivati na ovaj nacin preko ledja roditelja.Pa vecina njih drzi privatne casove jer deca u skoli ne mogu da nauce nista zbog lose i nekvalitetne nastave.I ovo sto primaju sada je veoma diskutabilno da li je zasluzeno.Ako ovako nastave trebalo bi zaposliti ucitelje i nastavnike koji bi radili za ove postojece plate,i resiti ovaj problem.Ima dosta privatnih skola pa se to ponasanje nigde ne tolerise,poslodavac ti kaze koliko moze da te plati ati sam vidis da li se uklapas sa tom ponudaom.Ako ne onda trazis drugi posao.

    • 28. septembar 2018 | 20:15

      Dusan

      @moki

      Znaci ako je tebi mala plata a ti se bunis gazda treba da te otpusti i primi nekog ko hoce da radi za te pare. E takva situacija i jeste kod privatnika u ovom divljem kapitalizmu i zato na poslu CUTIS! A ovde bi ti nesto. Pokrij se usima i zevaj tamo gde bi trebalo.

  • Boki

    26. septembar 2018 | 15:34

    Niko ne spominje vrednovanje kvaliteta rada, odnosno koji kvalitet znanja imaju učenici, koliko dece je osbojilo neko od prva tri mesta na takmičenju, samo tražimo, a da li pojedini to zaslužuju pitanje je. Što se tiče plate direktora, nerealno je da direktor škole sa 700 do 1000 učenika ima istu platu kao i onaj što u svojoj školi broji 100 do 150 učenika ili sa onim u školama za obrazovanje odraslih.

  • Jana

    26. septembar 2018 | 14:38

    Nerealno je da direktori imaju povećanje plate od 46%, veću platu od univerzitetskih profesora i da su smešteni u 11 platni razred. Oduzmite drektorima i napravite raspodelu kao do sada. Našli ste da uštedite na zaposlenima na određeno vreme. Prvo ih je ugrozila zabrana zapošljavanja koja traje 5 godina, nezakonita. A sada da im smanjite platu. Budite korektni svi u devetu platnu grupu, ukinuti zabranu zapo[ljavanja i raspisati konkurse za mlade ljude. Minisre radite odgovorno za sve nastavnike, ne delite nas a to su vam trenutno prosvetari koji najvi[e rade.

  • rikimil

    26. septembar 2018 | 14:33

    Као дугогодишњи наставник,а сада у пензији, сматрам да сво наставно особље не може бити у истом платном разреду како је и предложио миностар просвете. И када се утврде платни разреди, у њих се може "улазити и излазити" зависно од квалитета рада, постигнућа ученика, успеха на такмичењима и других објективних фактора. Некада је "наша плата" зависила од свега овога горе наведеног и ми смо имали од 5-10% варијабилни део који је задржан и на крају календарске или школске године је исплаћен. Вршено је вредновање радаи школе и сваког појединца и на тај начин су одређена примања запосленихин .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA