≫ 

Sve više zakatančenih kafića i restorana na Kopaoniku i Zlatiboru: Zatvaraju ih jer ne posluju pravilno, dva problema su najčešća

Nakon kontrole deset ugostiteljskih objekata na Zlatiboru proteklog vikenda, privremeno je zatvoreno osam

  • 4

Poreska uprava pojačala je kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa tokom novogodišnjih i božićnih praznika na poznatim turističkim destinacijama u jeku zimske turističke sezone.

Na Kopaoniku, tokom proteklih praznika u kontrolama ugostiteljskih objekata, utvrđene su nepravilnosti u osam objekata. Protiv odgovornih lica podneta je prekršajna prijava i izrečena je mera privremenog zatvaranja objekta. Nepravilnosti se tiču neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja ljudi na crno.

Poreznici zatvaraju kafiće na Kopaoniku, Foto: Tanjug/Saša Petrović

Nakon kontrole deset ugostiteljskih objekata na Zlatiboru proteklog vikenda, privremeno je zatvoreno osam. Protiv vlasnika ovih objekata pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti zbog utvrđenih prekršaja - neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja neprijavljenih radnika.

U kontrolama evidentiranja prometa preko fikalnih kasa tokom 2018. godine inspektori terenske kontrole Poreske uprave kontrolisali su 4.341 poreskog obveznika. Pored evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, proveravan je i radnopravni status angažovanih radnika. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 1.621 objekata (37,34 odsto) a protiv odgovornih lica podnesene su prekršajne prijave.

VIDEO: Suad je zbog ovoga najpopularniji dečko na internetu, ali ne bismo mu bili u koži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda

    15. januar 2019 | 15:17

    samo niko ne sme da zatvori tvrdjavu na Pancicevom vrhu.Na zabranjenoj i zasticenoj zoni

  • Boza zec

    15. januar 2019 | 15:15

    Sta ih je tek u beogradu svaki drugi ne prijavljuje radnike ne izdaju racune ali ih uopste ne kontrolisu i vecina vlasnika lokala ima nekoga u inspekcijama radio sam u nekoliko restorana nigde nisu hteli da prijave i to sam radio danju inspekcija nije ni jednom dolazila

  • Sibin

    15. januar 2019 | 15:16

    I neka ih zatvaraju,to su derikoze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA