EPS SPREMNO DOČEKUJE ZIMU: "Kolubara" oborila rekord u proizvodnji!

Od početka godine na površinskim kopovima RB "Kolubara" je proizvedeno 18,2 miliona tona uglja. Prema bilansu planirano je da se tokom 2015. godine proizvede oko 28,3 miliona tona uglja

  • 0

Na površinskim kopovima Rudarskog basena "Kolubara" prekjuče je iskopano 114,022 tone uglja. Ovo je najveća dnevna proizvodnja lignita ostvarena nakon poplava koje su prošle godine u maju zaustavile kolubarske kopove i druga je dnevna proizvodnja u istoriji Rudarskog basena "Kolubara".

Rekordna dnevna proizvodnja ostvarena je 13. januara 2014. kada je iskopano 116 hiljada tona uglja.

KO ŽELI DA UGASI STRUJU U SRBIJI: Ovo je istina o žestokim napadima na EPS!

Od početka godine na površinskim kopovima RB "Kolubara" je proizvedeno 18,2 miliona tona uglja. Prema bilansu planirano je da se tokom 2015. godine proizvede oko 28,3 miliona tona uglja što je na nivou onoga što su očekivanja Vlade Republike Srbije i premijera.

PUNA POMOĆ EPS-a ZA SVETSKE ŠAMPIONE: Zlatni vaterpolisti u poseti ''Elektroprivredi Srbije'

Ovakve rezultate, rekordnu dnevnu proizvodnju uglja Elektroprivredi Srbije, rudarima i svim zaposlenima čestitao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić uz ocenu da je to garancija da je elektroenergetski sistem spreman za nastupajuću zimsku sezonu i dokaz da su kolubarski kopovi u tehničko - tehnološkom i proizvodnom smislu u potpunosti sanirani nakon poplava, te da će ovakvi rezultati u proizvodnji uglja i električne energije omogućiti značajan rast naše industrijske proizvodnje, što i predstavlja prioritet Vlade Srbije.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević, AP/Tanjug Foto-ilustracija: Milena Đorđević, AP/Tanjug

Prošlogodišnje poplave, niska hidrologija u letnjoj sezoni i ogromna šteta koja je naneta elektroenergetskom sistemu nisu se odrazile na stabilnost isporuke električne energije, već se elektroenergetski sistem Elektroprivrede Srbije uprkos svemu pokazao kao stabilan.

Najočigledniji pokazatelj je i činjenica da nijednog trenutka nije bilo ograničenja u isporuci električne energije i jednom kupcu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Proizvodni rezultati Kolubare, ali i ostalih delova EPS-a već sad ukazuju na to da u narednu zimsku sezonu ulazimo sa sistemom koji će moći da odgovori zahtevima konzuma.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA