≫ 

Zapaljen automobil Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)

Veruje se da je požar podmetnut, dok je slučaj okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanja opšte opasnosti

  • 3

Automobil lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića zapaljen je u toku noći u Kosovskoj Mitrovici.

NEĆE ME UPLAŠITI: Ivanović se oglasio nakon što su mu zapalili automobil (FOTO)

Veruje se da je požar podmetnut, dok je slučaj okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanja opšte opasnosti.

Ovo je drugi put da je Ivanoviću zapaljen automobil, a on kaže da nema neprijatelje, ali ima političke neistomišljenike.

- Policija je registrovala slučaj oko 04:01 nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke Pasat, za koje se veruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut - kazao je Besim Hoti, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever.

-Žalosno je da severna Mitrovica posle 18 godina ponovo razmišlja o pitanju bezbednosti, posebno imajući u vidu broj pripadnika Kosovske policije i međunarodnih predstavnika - rekao je za Telegraf Oliver Ivanović.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović, Telegraf

On je naglasio da je bezbednost grada ozbiljno ugrožena i da ne očekuje "ništa od ove policije, jer do sada nisu ništa uradili u sličnim situacijama".

- Ili je u pitanju nekompetentnost, što sumnjam, ili je u pitanju nedostatak hrabrosti i volje da se uđe u sukob sa kriminalcima i razreše ovakvi slučajevi – rekao je Ivanović i dodao da ukoliko to ne shvataju "lokalni policajci i predstavnici međunarodne zajednice, onda njihovo prisustvo ovde gubi smisao i treba jasno da priznaju svoju nemoć".

Iako je ovo u poslednjih 15 godina treće podmetanje požara, drugo paljenje automobila, kao i podmetanje požara u stranačkim prostorijama, Ivanović kaže da ga to nije onda, a neće ni sada zastrašiti i da neće odustati od svojih političkih stavova.

- Oni koji ovo rade moraju da shvate da ovakvi pritisci i pretnje deluju samo kod slabih ljudi, a ja ne mislim da sam slab čovek i ovo me neće promeniti ni najmanje – rekao je Ivanović.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović, Telegraf

Pre dva dana u Zvečanu ispred zgrade u kojoj živi upaljen je automobil dr Dragiše Milovića, bivšeg predsednika opštine Zvečan. Dr Milović i Ivanović će se danas u 12 časova obratiti javnosti u prostorijama SDP – a, kada je zakazana konferencija za novinare.

- Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto - rekao je Ivanović.

Ivanović je naveo da će verovatno biti kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima na KiM.

- Isti je recept za paljenje mog automobila kao i u slučaju Dragana Milovića pre samo dva dana u Zvečanu - zaključio je Ivanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA