Radomir detaljno opisao kako je zaklao sina na spavanju: Otkrio je i zbog čega je sekirom ubio jedinca, nije pokazao ni trunku kajanja

Starac je bez griže savesti objasnio i da je posle toga obrisao nož i otišao da kaže komšiji šta je uradio

  • 13

Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca osumnjičen je da je na spavanju ubio sina Ljubisava (47), pišu beogradski mediji.

Radomir iz sela Piroman zaklao sina na spavanju jer nije hteo u dom. Zatim je krvavih ruku zakucao komšijama na vrata i izgovorio stravične reči

- Rođeni sin je hteo da me vodi u starački dom protiv moje volje. Kada smo se vratili kući, posvađali smo se i čekao sam da legne, a onda sam uradio to što sam uradio. Ja sam mu presudio - rekao je Radomir na saslušanju.

Osumnjičeni Radomir je u tužilaštvu do detalja ispričao šta se u četvrtak dogodilo, a nakon saslušanja određen mu je pritvor, ali i psihijatrijsko veštačenje.

Dokrajčio ga nožem

- Priznajem da sam ga ubio, Ljuba je hteo da me smesti u dom. Nisam hteo da idem, njegova dužnost je bila da brine o meni. Kada smo stili tamo, rekli su nam da su iz Centra za socijalni rad otišli po mene. Vratili smo se kući. Čekao sam da legne, a onda sam otišao u šupu da uzmem sekiru. Kada sam ga udario, bio je još uvek živ i onda sam uzeo nož i i ubo ga u vrat da ga dokrajčim - rekao je Radomir.

Starac je bez griže savesti objasnio i da je posle toga obrisao nož i otišao da kaže komšiji šta je uradio.

- U prvom trenutnu su pomislili da se šalim, ali su se kasnije uverili i zvali policiju i Hitnu pomoć - rekao je on.

Ilić nije osećao grižu savesti zbog ubistva ni za vreme uviđaja.

- Mirno je čekao, čak je tražio da jede. Delovao je opušteno, kao da ništa nije uradio. Na pitanje zašto je ubio sina, pravdao se rečima da ga je Ljubisav maltretirao i da to više nije mogao da izdrži - tvrdi izvor beogradskih medija.

Komšije kažu da je sukob između oca i sina bio zbog njegove penzije.

- Deda je devizi penzioner, penziju je stekao u Francuskoj. Nije bila mala, ali šta vredi kada nije znao da živi. Kada je uzeo penziju, potrošio bi je za nekoliko dana, sve je čašćavao i plaćao da ga ljudi prevezu do određenog mesta. Mnogo novca je davao i na alkohol. Kada bi potrošio penziju, nisu imali ni za hleb - priča jedan od komšija i dodaje da su pokojnog Ljubisava svi voleli, jer je bio boem i uvek spreman da nekome pomogne bez obzira na situaciju u svom domu, naglašavajući da je sada najteže Ljubinim sinovima, pišu beogradski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuna

    6. avgust 2017 | 07:17

    Ok, sad nece u dom nego u zatvor. Bas pametan neki deda

  • Marija 1939stud

    6. avgust 2017 | 11:03

    "Kada je potrosio penziju NISU imali ni za hleb" Otac je dakle uzdrzavao sina od 46 g koji mu je branio , da svoj novac trosi kako zeli.Za dedu nema opravdanja sto je ubio sina,niko nema prava ,da drugome oduzme zivot.Mogao je samo otvoriti vrata i izbaciti sina iz kuce.

  • King predator

    6. avgust 2017 | 01:50

    Džabe tebi penzija I francuska uskoro ćeš ti na božiji sud pa će te Bog baciti u pakao zajedno sa tvojom penzijom pa je troši tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA