Bogdan Mitrović danas pred sudijom u Prizrenu

Mitrovića kosovsko tužilaštvo tereti da je počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva"

  • 5

Bogdanu Mitroviću (74), uhapšenom u Suvoj Reci kojem je određen pritvor od 48 sati, biće saslušan danas u 8.30 sati, a sudija Okružnog suda će ga ili osloboditi ili mu odrediti pritvor do trideset dana, potvrđeno je u Prizrenu. Kancelarija za KiM traži reakciju Euleksa i međunarodnih institucija.

Bogdanu Mitroviću, koji je uhapšen na Kosovu, određen pritvor

Vučić o hapšenju Bogdana Mitrovića (74): To je bez sumnje politika zastrašivanja, brutalan potez kosovskih specijalaca pred kamerama

Mitrovića će od optužbi kosovskog tužilaštva, da je navodno počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", braniti advokat Dejan Vasić.

Vasić je posetio Mitrovića u pritvoru u Prizrenu, a RTS-u je preneo da će se Mitrović pred sudijom pojaviti u 8.30.

- Mitrović sumnja da je sve ovo što mu se dešava maslo njegovog prvog komšije, koji već godinama uzurpira njegovu imovinu i koji već godinama sprečava Srbe da se vrate u selo Mušutište. Mitrović i njegova porodica su bili ugledni Srbi u selu i on je bio zadužen za pregovore i dogovore, vezane za povratak Srba - rekao je Vasić.

Po njemu, hapšenje Bogdana Mitrovića predstavlja matricu koju Srbi koji žive na Kosovu dobro poznaju.

Foto: Tanjug/Boki

- Ovo je nešto što se često dešava i nešto što može da se desi svakome od nas. Međutim, ono što mene brine jeste ćutanje Euleksa u odnosu na ovaj predmet - kaže Vasić i napominje da je već prošlo 24 sata i da je Euleks je morao da reaguje.

- Nije da nemam poverenja u lokalno tužilaštvo, u lokalni sud, međutim, misija Euleksa je baš zbog toga osnovana, da oni problemi koji su politički i oni koji imaju neku težinu vezanu za rat budu procesuirani, pre svega, od sudija te misije - dodao je Vasić.

Mitrović iz Sopine uhapšen je u ponedeljak tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Kosovska policija je akciju izvela po okončanju liturgije u porušenoj pravoslavnoj crkvi i nakon što su raseljeni obišli svoja napuštena imanja u Mušutištu. Na izlasku iz Suve Reke, specijalci sa fantomkama izveli su Bogdana Mitrovića iz autobusa.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine zbog, kako je navelo, krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

(Telegraf.rs/.rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    30. avgust 2017 | 08:22

    Alooooo Srbijo pa zar nije vidljiv scenarijo iz Hrvatske zastrasivanje do potpunog nestanka .

  • Stanija starleta.

    30. avgust 2017 | 08:35

    Kakva sila od policije... Jaooo arnauti sve cemo vam naplatiti i to debelo!!!

  • Mihailovic

    30. avgust 2017 | 08:24

    Pa zar nisu EU i Amerika sa OVk zajednički ratovali protiv Srba i proterali Srbe, neznam čemu se čuditi šta se ne javljaju...šiptari rade sve isto kao hrvati da se onemogući povratak Srba i prisvajaju imovinu Srba. Etničko čišćenje Srba u Srbiji, to su demokratije USA i EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA