Konačno: Otkriven trag koji sigurno vodi do ubice Jelene Marjanović

Poređenje fragmenta DNK sa Jelenine šake sa svim ljudima koji su potencijalno umešan u zločin treba da otkrije ubicu

  • 26
Jelena Marjanović, mrtvačnica Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic, Profimedia

Fragment muškog DNK koji je pronađen na domalom prstu pevačice Jelene Marjanović, na kojem fali i burma ključan je dokaz za pronalaženje ubice, naročito ako se uporedi sa ljudima koji su potencijalno umešani u zločin.

Treći svedok porodice Krsmanović otkriva značajan detalj: Neko od Marjanovića je stajao pored Jeleninog tela i to prećutao, pitanje je zbog čega?

Jelena ubijena, pa kombijem dovezena na nasip? Identitet vlasnika vozila već poznat

- Ako pretpostavimo da se nepotpuni DNK uporedi sa DNK ubice, verovatno će se lako dobiti rezultat. Sad je pitanje koliko je uopšte očuvano materijala u ovom slučaju. No parcijalni DNK sigurno je beskorisno upoređivati sa DNK bazama, kojih mi imamo sedam i gde se trenutno čuva oko 10.000 DNK profila naših građana. Neće se dobiti tačni rezultati i to je gubljenje vremena. Ali poređenje ovog fragmenta DNK sa svim ljudima koji su potencijalno umešan u zločin treba da nam otkriju ubicu - kaže za beogradske medije forenzičar upućen u ovaj slučaj koji zbog osetljivosti istrage želi da ostane anoniman.

Foto: A. Nalbantjan

On dodaje da su DNK analize moćne ali ne i svemoguće tako da one ne mogu da dokažu da je osoba genetički materijal na mestu zločina ostavila baš u trenutku kada je on počinjen.

Baš zbog toga biološki tragovi koji su pronađeni na gumici za kosu ubijene Jelene i koji pripadaju njenom mužu Zoranu Marjanoviću koji je u pritvoru, još su nedovoljan dokaz da je umešan u zlodelo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. oktobar 2017 | 00:55

    I oper ne mogu a da ne postavim pitanje kako nakon godinu ipo dana toliko dokaza? 18 meseci pricate , savrswni zlocin nema tragova, sada odjednom i na pantalonama i na prstu i telefon i blato i sve!!!! Kako rodjaci? Kako? nesto mnogo SMRDI ovde,MNOGO

  • Leona

    22. oktobar 2017 | 00:19

    Ma cak i da nadju neki dokaz da oni to nisu učinili ja bih opet sumnjala u njih,jednostavno oni su previse cudna porodica,ne sumnja dzaba citava nacija u njih...

  • Gogi

    22. oktobar 2017 | 13:46

    Znaci otpada do sad 1 covek sa stapom 2 kamiondzija 3 biciklista 4.5.6.7........ ...315 koliko ima jos opcija??!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA