Darko Šarić nije promenio ime: Pravosnažno odbijene sve optužbe protiv njega za falsifikat

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je 2007. godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

  • 3

Viši sud u Beogradu pravosnažno je, zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, odbio sve optužbe protiv Darka Šarića, kojima se teretio za podstrekavanje bosanskih i hrvatskih organa da mu izdaju lične dokumente na tuđe ime, odnosno na ime Tomislav Savanović.

Šokantne tvrdnje na suđenju Šariću: Svedok-saradnik veći kriminalac nego što je to bio pre dobijanja statusa

Ovom odlukom potvrđen je deo presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz jula ove godine kojim je odbijena optužba protiv Šarića za dva krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja

Istom odlukom, Viši sud u Beogradu je preinačio presudu u delu u kojem je Šarić bio osuđen na tri meseca zatvora zbog jednog krivičnog dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, tako što je odbio optuzbu.

- Optužba je odbijena zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja 18. oktobra ove godine, nakon donošenja prvostepene presude, a pre nego što su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na postupanje - navodi se u saopštenju suda.

Printskrin: Youtube / Telegraf.rs

Šariću se inače u Specijalnom sudu sudi po optužbama da je organizaor kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz država Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, kao i da je sa saradnicima "prao pare" u Srbiji. Inače se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora od hapšenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bekstva predao organima Srbije.

Kada je reč o slučaju falsifikovanih dokumenata, on je bio optužen da je dve godine pre pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu BIH, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Foto: e-stock.us/Djenka
Foto: Tanjug/AP

Potom je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta uneta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Na osnovu lažne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    6. decembar 2017 | 15:22

    Pustajte coveka vise i ne brukajte se stavi te mu neko vreme nanogicu i kraj dosta vise trla baba la

  • NIKOLA

    6. decembar 2017 | 14:47

    Pare sve lece

  • ppp

    6. decembar 2017 | 23:05

    Jedan jedini dokaz oni nemaju protiv njega,samo nesto rekla kazala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA