Rekli su da nemaju šta da prijave, a onda je carinik video položaj njihovih ruku, i bilo mu je jasno da mora odmah da zove pojačanje (FOTO)

Nova drama na carini

  • 19

Carinici su 31. januara 2018. godine, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina, sprečili da se iz zemlje iznese preko 50.000 neprijavljenih evra.

Carinik je rutinski otvorio vrata auta. Unutra nije bilo nikog osim vozača i - čudno postavljenih patosnica! Odmah je zvao pojačanje (FOTO)

Prekršaj je otkriven kada je za redovnu carinsku kontrolu stigao ,,volkswagen“ nemačkih registarskih oznaka sa dvojicom nemačkih državljana turskog porekla.

Momci su ljubazno rekli kako nemaju šta da prijave, pa je carinik odlučio da rutinski pregleda auto. Vozač i suvozač izašli su napolje, kada je carinik shvatio da su im džepovi toliko naduti da su pred pucanjem, a da ruke drže pored tela, a ne u džepovima!

Bilo je jasno kao dan da je pred njim "ulov" decenije.

Foto: Uprava Carina

Nakon što su putnici rekli da, osim ličnog prtljaga, imaju po 5.000 i 8.000 evra, carinici su pregledali vozilo i lične stvari putnika.

Tom prilikom je u unutrašnjem džepu jakne 38-godišnjeg vozača pronađeno 47.000 evra, dok je u suvozačevom džepu pantalona otkriveno 27.000 neprijavljenih evra.

Foto: Uprava Carina

Kako ni jedan od putnika nije posedovao Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Republiku Srbiju, vraćen im je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 54.000 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    1. februar 2018 | 16:42

    Prijavis pare na granici i posle strepis da te neko ne saceka.

  • Igor

    1. februar 2018 | 18:18

    E jadni su carinici kojima je “ulov decenije” zaplena 50.000€ i koji su za to zvali pojačanje. Pucanje džepova neću ni da komentarišem

  • Mića iz kafića

    1. februar 2018 | 15:21

    Izglda da je sumnjv svako ko pred carinicima ne stoji u stavu mirno. A tek ako se neko zakašlje ili kihne tokom carinske kontrole ko zna šta krije i što se baš tada nakašljao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA