≫ 

Preokret na suđenju u Nišu: Ubica lud, izbeći će zatvor (FOTO)

Advokat ubice je čak tražio i da se smanji boravak u psihijatrijskoj ustanovi

  • 16

Viže javno tužilaštvo u Nišu predložilo je danas da se Goranu Živkoviću (53) koji je 3. oktobra 2016. godine u njihovoj porodičinoj kući u selu Medoševac svirepo ubio svoju suprugu Jasminu (48), izrekne mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, jer je ustanovljeno da boluje od paranoidne psihoze sa znacima patološke ljubomore.

UBIO ŽENU JER JE MISLIO DA GA VARA: Ubica iz Medoševca sve priznao!

- Okrivljeni se detaljno izjasnio da je lišio života svoju suprugu, a delo koje mu se stavlja na teret dokazano je svedocima i materijalnim dokazima. Ustanovljeno je da je okrivljeni bio opsednut idejom da ga žena vara sa komšijom, što je dovelo do svađe koja je kulminirala ubistvom. U njihovoj kući pronađena je krv za koju je DNK analiza pokazala da pripada Jasmini, a sudskomedicinskim veštačenjem je ustanovljeno da su tragovi nastali jer je okrivljeni pokušao da spere krv sa ruku - rekla je u završnoj reči zamenik VJT Gordana Tepavac.

Foto: Telegraf

- Takođe, pronađena je i majica sa Jasmininom krvlju i DNK okrivljenog što je dokazalo da je nosio u vreme zločina. Međutim, komisija veštaka je ustanovila da on boluje od paranoidne psihoze koja je bila generator njegovog ponašanja, zbog čega nije u stanju da shvati posledice svojih dela i upravlja svojim postupcima. Kako postoji opasnost da će delo ponoviti prema svima koji su posredno ili neposredno povezani sa ovim slučajem, predlažemo da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi - dodala je Tepavac

Advokat ubice tražio i da se smanji boravak u psihijatrijskoj ustanovi

Živkovićev advokat Miroslav Ristić se nije protivio predlogu tužilaštva.

- Slažemo se sa stavom tužilaštva, ali tražimo da se skrati vreme njegovog boravka u psihijatrijskoj ustanovi, odnosno da mu se omogući da lečenje nastavi na

slobodi - kazao je Ristić.

Predlog Živkovićevog branioca revoltirao je Miodraga Jovanovića, oca pokojne Jasmine.

Foto: Telegraf

- Ne slažem se sa predlogom da se Goranovo lečenje u duševnoj bolnici vremenski ograniči. Protivim se da se leči na slobodi, smatram i da bi trebalo

ponoviti veštačenje kako bi se utvrdilo da li je zaista duševno bolestan - rekao je Jovanović.

Na ovu njegovu opasku Živković je burno reagovao ne pokazavši nimalo kajanja za ženino ubistvo.

- Zakunite se u unučiće da Jasmina nije imala ljubavnika - zatražio je okrivljeni od roditelja žrtve što je dovelo do burne rasprave, pa je sudija Milica Grujić naložila da ga izvedu iz sudnice.

Odluka o predlogu za izricanje mere bezbednosti biće saopštena 17. marta.

Nasilje nad ženama je jedan od najvećih problema srpskog društva. Evo kako je Telegraf upozorio na to:

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    26. februar 2018 | 15:12

    Znaci svako kome se smucila zena lepo moze da je ubije i vadi se na bolest.?Strasno.Ako je vec bolestan zasto nije ubio sebe?

  • Lelic

    26. februar 2018 | 18:56

    Treba advokata leciti a zlikovca u zatvor.

  • Komentator

    26. februar 2018 | 15:16

    Sad je ustanovljeno da pati od paranoidne psihoze?!!! Nakon sto je oduzeo nekom zivot? Koliko li ih jos ima takvih kojima roditelji i okruzenje skrivaju dijagnozu dok ne dodje do ubistava? Uzas bre!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA