≫ 

10 minuta drame u Ruzveltovoj: Izneto telo stradalog u pucnjavi u firmi. Programer (30) upucao kolegu, pobegao, pa pokušao da se ubije! (FOTO I VIDEO SA LICA MESTA)

Hitna pomoć primila je poziv oko 10.45 sati, kada je neko pozvao i izgovorio samo: "Neko je pucao". Nakon toga dao je pomenutu adresu, i dve ekipe krenule su na lice mesta iste sekunde

  • 56

Kako Telegraf saznaje, u Ruzveltovoj ulici u broju 55 došlo je do pucnjave, kada je jedna osoba izgubila život, a dve su ranjene. Takođe, jedan čovek skočio je kroz prozor sa osam metara visine.

Igor je skočio sa ovog prozora u Ruzveltovoj dok je bežao od pomahnitalog kolege: Čudo je kako je preživeo pad sa visine od 10 metara (FOTO)

Hitna pomoć primila je poziv oko 10.45 sati, kada je neko pozvao i izgovorio samo: "Neko je pucao". Nakon toga dao je pomenutu adresu, i dve ekipe krenule su na lice mesta iste sekunde.

Pogledajte video sa lica mesta:

Pucnjava se dogodila u prostorijama firme, za vreme sastanka kolektiva.

Bivši radnik firme koja se nalazi na ovog adresi, Nebojša S. (30), inače programer, upao u istu i počeo da puca u zaposlene. Tom prilikom upucao je Branka K. (31) koji je preminuo od posledica pucnjave, a ranio u rame Marka F. (36).

Kroz prozor je skočio Igor R. i ima povredu kičme i oba skočna zgloba.

Foto: Marko Jovanović

Tada je jedan od zaposlenih spasao svoj život tako što je skočio sa prvog sprata zgrade, sa visine 8-10 metara.

Zaposleni je u ovoj firmi radio do prošle nedelje, kada je ili dao ili dobio otkaz, to još uvek nije poznato. Počinilac zločina nije odranije poznat policiji, nema dosije niti jednu krivičnu prijavu.

- Prvo smo primili poziv za Ruzveltovu, a posle nekoliko minuta i da je osoba skočila kroz prozor u Ulici Nikodina Milaša, što je nedaleko odatle - kaže Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Foto: Marko Jovanović

Macura ističe da su na terenu dve ekipe, a zbog obima incidenta, poslata je i treća.

- Začula se pucnjava, nikom nije bilo jasno šta se dešava. Dok sam se okrenuo, već se jedna marica stvorila tu i policajci su počeli da istrčavaju napolje. Rasuli su se kao mravi u roku od dve, tri sekunde. Vrlo brzo počela su da stižu nova vozila sa policijom. Svi su veoma brzo shvatili da se desio neki haos - ispričao je očevidac za Telegraf.

Foto: Marko Jovanović

Macura ističe da su na terenu dve ekipe, a zbog obima incidenta, poslata je i treća.

- Začula se pucnjava, nikom nije bilo jasno šta se dešava. Dok sam se okrenuo, već se jedna marica stvorila tu i policajci su počeli da istrčavaju napolje. Rasuli su se kao mravi u roku od dve, tri sekunde. Vrlo brzo počela su da stižu nova vozila sa policijom. Svi su veoma brzo shvatili da se desio neki haos - ispričao je očevidac za Telegraf.

Napadač je prvobitno pobegao, a potom pokušao da izvrši samoubistvo u svom stanu na Zvezdari, tako što je pucao u plinsku bocu koja je potom eksplodirala i izazvala požar u stanu.

Vatrogasci i dalje gase požar.

Komšije su čule jaku eksploziju i videle da stan gori, i odmah zvale vatrogasce.

Kako saznajemo na licu mesta, Nebojša je bio ćutljiv, povučen i uvek nosio crno. Komšije iz zgrade ga ne znaju.

Drama je počela kada je bivši radnik Nebojša S. ispalio pucnje u pravcu dvojice radnika, dok je treći skočio kroz prozor. Jedan od dvojice ranjenih podlegao je povredama u Ugrentnom centru.

Foto: Marko Jovanović

Nebojša S. pobegao je nakon pucnjave, a veoma brzo je iz njegovog stana, u Ulici Vojvode Savatija na Zvezdari, koja se nalazi relativno blizu Ruzveltove, prijavljen požar, i da je jedna osoba teško povređena.

Kako Telegraf saznaje, do požara je najverovatnije došlo usled eksplozije, a teško povređeni je bio u veoma lošem stanju.

Uviđaj je u toku.

Foto: Telegraf

Pogledajte video iznošenja tela u Ruzveltovoj ulici:

Nebojša S. trenutno se nalazi u Urgentnom centru i lekari mu se bore za život.

Pucač ima opekotine i ustrelnu ranu čela, prevezen je na reanimaciju.

Osumnjičeni za ovaj težak zločin je za jedva pet minuta uspeo da stigne do svog stana, od mesta pucnjave, pošto je policija deset minuta nakon što je Hitna pomoć primila prvi alarmantan poziv, dobila dojavu o požaru i eksploziji u Ulici Vojvode Savatija.

Foto: Marko Jovanović

Smesta su se zaputili na lice mesta, i zatekli stravičan prizor.

Foto ilustracija: Telegraf, Google maps

***

Inače, proteklih dana bilo je više paklenih situacija, obračuna i incidenata na ulicama Beograda.

Kasno sinoć, ili rano jutros, u ponedeljak, 12. marta nešto posle ponoći, na Dušanovcu je izrešetan brat Vlade Japanca.

Blažo Đurović (39) izrešetan je sinoć sa 15 metaka ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca na Dušanovcu. Blažo, koji je od ranije poznat policiji i Saša su braća po majci Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac, koji se u beloj knizi MUP-a iz 2001. godine pominje kao član zloglasnog "zemunskog klana", a sada se bavi ugostiteljstvom. Opširnije o tome OVDE.

Tokom jučerašnjeg dana, desila su se dva pokušaja samoubistva u Beogradu: Muškarac hteo da skoči sa zgrade, žena da se baci pod automobil.

Kasno sinoć, u nedelju uveče, došlo je do opšte tuče Delija i Grobara kod Karađorđevog parka. Tada su letele baklje, sevali kaiševi, a onda je usledila panična jurnjava oko Hrama Svetog Save. Drama je potrajala neko vreme. Više o tome OVDE.

U subotu uveče, tridesetdevetogodišnji muškarac ubijen je u beogradskom naselju Dušanovac na Voždovcu.

Ubijen je izvesni Blažo Đurović, koji je od ranije poznat policiji. Njegov dosije sadrži više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, iznuda, razbojništva, krađe, posedovanje nelegalnog oružja... Opširnije o tome čitajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    12. mart 2018 | 11:53

    Nema policijsko dosije.ostao bez posla .postao ubica.ko je kriv za ovu tragediju?

  • Дадоредстар

    12. mart 2018 | 12:02

    Ko zna šta se desilo u njegovoj glavi ??!!Vidi te kako se raznorazne smislalice i poturanje noge može odbiti od glavu??!!Ne radite zlo jer vas to isto čeka iza čoška??!!

  • Zoran Veteran

    12. mart 2018 | 12:01

    Verovatno mu je bilo dobro na poslu, inače privatnici rade sta hoće sa radnicima, biće ovog sve više, nezadovoljstvo, bezakonje, nemastinja, surovo surovo i do ovoga mora da dodje, žuta minuta i eto tragedije, a ko treba da se zapita zbog ovog procenite sami,u svim vestima nama najbolje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA