Lopovi haraju Mačvom, upadaju u kuće i domaćinstva usred bela dana i nose sve što nađu! Građani prestravljeni

- Od kada se to dogodilo u kuću se uvukao strah, ne mogu da se smirim, vrtim se kao na ringišpilu. Da ne pričam kako san nikako da padne na oči, samo očekujem odakle će se lopovi pojaviti - kaže Pejović

  • 17

Prošlog petka lopovi su opljačkali kuću stomatologa Dragomira Pejovića Ćire u Salašu Crnobarskom oko 11 sati pre podne, iako se njegova supruga u to vreme nalazila u ekonomskom dvorištu, a sin u svojoj sobi na spratu. Desetak dana ranije, provalnici su ujutro posle osam sati "ispratili" na posao stomatologa Obrada Ulardžića i iz kuće odneli novac i nakit.

Najveće mačvansko selo je na meti lopova: Nekada su im krali ovce i jaja, a sada su otišli korak dalje!

Po sličnom scenariju po danu je opljačkana i kuća vulkanizera Nemanje Berića u centru Bogatića. Najnovije provale policiji u Bogatiću su prijavljene prošlog vikenda, kada su u ranim večernjim satima opljačkane dve kuće gastarbajtera u Mačvanskom Metkoviću i Uzveću.

- Od kada se to dogodilo u kuću se uvukao strah, ne mogu da se smirim, vrtim se kao na ringišpilu. Da ne pričam kako san nikako da padne na oči, samo očekujem odakle će se lopovi pojaviti. Ne mogu da shvatim toliku drskost da se po danu krade.

- Šetali su se kroz kuću, sin ih je čuo kako razgovaraju, ali je mislio da su došli gosti i nije izlazio iz svoje sobe. Pokupili su svo zlato, ali se bez obzira na štetu, tešimo da je moglo da se desi i oružje da potegnu - kaže Pejović.

Foto: Profimedia, Pixabay

Obradu Ulardžiću su posle premetačine po celoj kući lopovi uzeli oko 500 evra i nešto srebrnog nakita. Od ove neprijatnosti se još oporavlja i već je poručio ugradnju sigurnosnih kamera na svojoj kući.

- Ne smem ni da pomislim šta bi moglo da se desi da smo bili u kući u to vreme. Kako da reaguješ, kad si pred zakonom nezaštićen. U rođenoj kući si zec za odstrel - smatra Ulardžić.

U Mačvi se i ranije dosta kralo, ali najviše u poljima, na njivama, kod koleba. Moderni lopovi, međutim, ne kradu kokoške, već zlato, sebro i novac.

Osim hirurških rukavica koriste detektore za metal kako bi "posao" brže obavili. Ako, kojim slučajem krene po zlu, kod sebe imaju "neke papire", ankete ili zahteve za pomoć, da bi tako u trenutku slagali otkud nepozvani u tuđoj kući.

U policiji ističu da rade na rasvetljavanju prijavljenih provala. Nedavno su uhapšeni počinioci više krađa koje su u jaunaru uznemirile meštane Badovinaca.

Daljinac

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    14. mart 2018 | 15:09

    Mačvanci nababite pse, naoštrite sekire i napunite lovačke puške, pa kad bagra dođe vi je dočekajte kako dolikuje. Pošto država hapsi pa brže bolje pušta ološ među pođten narod, ljudi moraju sami efikasnije da se zaštite.

  • Toni

    14. mart 2018 | 20:52

    Dobro se naoruzati i od oruzja se neodvajati ni danju ni nocu , braniti svoj zivot i imovinu do smrti jer ocigledno postene mirne gradjane nema ko da zaštiti

  • Vuk sa gradskih sokaka

    14. mart 2018 | 18:52

    Uhvatio sam lopova na delu. Navadio se i obijao mi je objekat jednom do dva puta sedmično. Menjao sam razbijeni prozor više puta. Onda sam ga čekao. Naravno, nije se nadao da ga čekam. Savladao sam ga. Pozvao prijatelja da dodje. On ga je osusio od batina. Molio je i preklinjao da zovemo policiju. Ima da pamti tu kradju dok je živ !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA