≫ 

Otac pronašao Milutina (16) u reci: Ugledao sam telo upleteno u grane, znao sam da su se moje najcrnje slutnje obistinile

- Iako je reka nabujala i bila mutna, svakoga dana sam ga tražio - priča kroz plač dečakov otac

  • 0

Telo Milutina Durlića (16), koji je nestao 12. marta iz porodične kuće u selu Leskovo kod Majdanpeka, pronađeno je juče u reci Pek koja protiče kroz selo. Mališana je pronašao njegov otac Bogomir.

Pronađeno telo nestalog dečaka (16) u reci kod Majdanpeka

- Nisam se mirio sa sudbinom. Iako je reka nabujala i bila mutna, svakoga dana sam ga tražio - priča kroz plač dečakov otac.

Bogomir je juče ponovo pošao nizvodno od mesta gde je poslednji put pronašao sinovljeve tragove, koji su se završavali na obali Peka.

- Oko 20 kilometara nizvodno, upleteno u grane koje su virile iz vode, ugledao sam telo. Pretrnuo sam. Odmah sam znao da su se moje najcrnje slutnje obistinile - priča potreseni otac.

Kako se ispostavilo, telo dečaka voda je danima nosila. Potraga koju su, najpre, organizovali meštani i policija, a kasnije i Žandarmerija sa čamcima, danima je bila bezuspešna.

Foto-ilustarcija: Freeimages/hotblack

- Čekali su posle da se vreme smiri i da se voda izbistri i da ponovo počnu sa potragom. Ali ja nisam želeo da odustanem. Ustao sam, kao i svakog jutra poslednjih deset dana, i krenuo da tražim Milutina - nastavlja otac prisećajući se kako su mu tekli dani u očaju bez sina.

On je telo sina pronašao nedaleko od brane veštačke akumulacije "Pustinjac", odakle se Majdanpek snabdeva vodom.

- Odmah sam pozvao policiju, jer nisam mogao da priđem zbog nabujale vode. Policija je došla i uspela da izvuče telo iz vode. Još sam se nadao da u pitanju nije moje dete. Ali kada su ga izvukli, video sam da je moj Milutin - prića Bogomir.

A tog 12. marta Milutin je spavao u sobi s majkom Žikicom.

- Moj sin je bolovao od najtežeg oblika epilepsije. To su mu utvrdili lekari u Beogradu, gde se moj sin i lečio na Institutu za majku i dete. Ponekada se dešavalo i da ima i nekoliko napada na dan - plače majka Živica i dodaje da je na dan nestanka on ustao ranije, upalio svetlo i uključio televizor, posle čega je ona ustala i zamolila ga da se vrati u krevet.

Foto: Milena Đorđević

Žikica kaže da ju je sin poslušao, ali u krevetu je ležao samo pet minuta, nakon čega je ponovo ustao.

- Milutin je ustao i obuo se, a ja sam pomislila da će otići kod dede. Međutim, kada sam se probudila, videla sam da mi deteta nema u kući.

Ubrzo je krenula potraga, koja se na žalost završila u reci Pek.

Tužilaštvo je naložilo obdukciju tela kako bi se saznalo da li se dete okliznulo ili je posledica pada u vodu epinapad.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA