Bolne scene i suze na početku suđenja za ubistvo Kristine: Prvi susret porodice sa osumnjičenim za zločin na pumpi

U jednom trenutku Kristinina sestra je stavila i ruku preko lica jer nije želela da gleda čoveka koji je osumnjičen da joj je ubio sestru

  • 5
Kristina Kaplanović, Miloš Srebrić Foto: Facebook/Kristina Kaplanović, informer.rs

Suđenje za ubistvo Kristini Kaplanović (20), koju je napadač usmrtio metkom u glavu 25. maja prošle godine na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu. Bio je to ujedno i prvi put da se porodica srela sa osumnjičenim za ubistvo, Milošem Srebrićem (36).

On je osumnjičen da je u pokušaju pljačke ubio Kristinu, koja je radila na benzinskoj pumpi, zbog plena od 10.000 dinara u kasi. Nesrećna devojka je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije, a za ovo delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

OVO JE MILOŠ SREBRIĆ FLEKICA: On je osumnjičen da je pucao u glavu radnici na pumpi zbog 10.000 dinara! (FOTO)

Pljačkaš je panično pobegao u šumu bez plena, a uhapšen je u avgustu, nakon višemesečne potrage.

Prvo ročište za ovaj slučaj trebalo je da bude danas, ali je odloženo za 29. maj. Međutim, u sudnici su se po prvi put od ubistva i Srebrićevog hapšenja sreli članovi Kristinine porodice i osumnjičeni.

Sahrane Kristine Kaplanović/ Foto: Anđela Stevanović/novosti.rs

U momentu dok su Srebrića vodili ka sudnici gde je ročište trebalo da se održi, sestra ubijene Kristine se vidno uznemirila dok joj se približavao. U jednom trenutku je stavila i ruku preko lica jer nije želela da gleda čoveka koji je osumnjičen da joj je ubio sestru. Kada su ga uveli u sudnicu, njoj su krenule suze.

Srebrić, koji je hodnikom išao spuštenog pogleda, u sudnici se našao i oči u oči sa Kristininim ocem, Stanislavom Kaplanovićem, koji je ranije izjavljivao da ne želi da vidi čoveka koji mu je ubio kćerku.

Kako je suđenje odloženo za 29. maj, iz sudnice je prvo izašao Stanislav, a sudski stražari su sačekali da porodica Kaplanović napusti sud kako bi Srebrića odvela nazad u ćeliju.

Foto: informer.rs

Podsetimo, Kristina Kaplanović došla je iz Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Kobne večeri bila je u grupi radnika na pauzi ispred pumpe.

Nažalost, osumnjičeni Srebrić je sve vreme držao uperen pištolj sa metkom u cevi, a kada je pucao, metak je Kristinu pogodio direktno u potiljak. Ona je teško povređena prebačena u Urgentini centar, ali je nakon nekoliko dana preminula.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubica

    7. maj 2018 | 16:56

    ragjas decu radujes se njihovim osmesima prvim zubicima .pa maturi i eto monstrum prekine radost mladosti i roditeljskoj sreci.!

  • Ђура

    7. maj 2018 | 17:22

    Ако је већ хтео да пљачка могао је и празним пиштољем,баш ће неко ризиковати да провери да ли је стварно пун.Могао је тај метак и да не погоди Кристину,онда би била друга прича.Десило се то што се десило,кренуо да пљачка,а убио.Одакле му пиштољ и ко му је дао дозволу,ако је уопште има.Њега треба најстрожије казнити,али и још некога.

  • majka i baka

    7. maj 2018 | 17:51

    posle ovog gragjanskog rata citam i cujem da ima mnogo oruzje. zasto drzava strogo ne zabrani posedovanja oruzja sve pokupiti i unistiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA