• 6

Suđenje mladiću koji je "fordom" uleteo u Knez Mihailovu: "Žao mi je zbog svega što se dogodilo, nadoknadiću štetu!"

Optuženi se pred sudijama kajao, oštećena devojka plakala

  • 6

Vlada Simonović oktobra prošle godine "fordom" uleteo u pešačku zonu u Knez Mihailovoj ulici. Povređena Dragana Stanković nije prihvatila odštetu od 600.000 dinara.

Poginula devojka (20) u saobraćajnoj nesreći u Bečmenu

- Mnogo mi je žao zbog svega i najviše bih voleo da se sve to nije dogodilo. Spreman sam da svima koji su oštećeni nadoknadim kako materijalnu, tako i nematerijalnu štetu - izjavio je izjavio Vlada Simonović (32) pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

U incidentu je povređena devojka Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je optužen da je krajem oktobra prošle godine u ranim jutarnjim satima svojim "fordom" uleteo u pešačku zonu u Knez Mihailovoj ulici. Tada je naleteo na Draganu Stanković, radnicu kafića "Kofi kap", koja je u tom trenutku čistila stolove u bašti. Devojka je tada zadobila povredu noge. Vozeći bez kontrole, Simonović je uništio inventar nekoliko kafića, prenose "Večernje novosti".

Optuženi je kazao da se ni dan-danas ne seća većeg dela čitavog događaja. Naglasio je da nikada pre nije bio u takvom stanju. Naglasio je da ostaje pri svemu što je ispričao tokom istrage. Tada je, kako je objavljeno, naveo da se ne seća da je vozio kroz Zmaj Jovinu i Knez Mihailovu, niti da se seća da je uradio sve ono za šta ga Tužilaštvo tereti. Naglasio je da je bio pijan.

- Kao kroz maglu se sećam da sam bio u jednom lokalu i da su me neki mladići tukli. Zašto su me tukli, ne znam. Posle toga se više ničega ne sećam - kazao je on.

Tvrdi da se ničega ne seća Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pred sudom se pojavila i Dragana Stanković, koja je bila izričita da se pridružuje krivičnom gonjenju Simonovića, kao i da ne prihvata njegovu ponudu da joj kao odštetu isplati 600.000 dinara, umesto milion koliko je tražila.

- U aprilu sam bila na magnetnoj rezonanci i rekli su mi da mi noga nije kako treba. Za mesec dana idem na kontrolu i tada ću znati da li ću biti operisana. Lekari su mi kazali da mi je sve smrskano i da moram da nosim ortopedsku cipelu  - plačući je kazala Dragana.

SVEDOCI VIDELI SIMONOVIĆA PRE INCIDENTA

Nakon nesreće, neki svedoci su tvrdili da je Vlada Simonović vozilom jurio neke mladiće, i to one sa kojima je došao u sukob u lokalu u kojem je bio. Sa druge strane, pojedini su tvrdili da je bežao od grupe momaka, koji su, kada su videli šta se dogodilo, pobegli.

(Večernje novosti)

Komentari

  • sloba

    Ovom ludaku treba uzeti dozivotno dozvolu,kojom brzinom je proleteo kroz kafic.

  • Margit

    Pa odakle ti momce pare da sve to platis?E sada tek vidim koliko sam jadna a i moja deca koja nisu dobijala dzeparac ni dinara, jelo se samo sta ima kuci ,bili super studenti, medicinski fakultet prosek 9,6 a drugi sin tehnoloski fajuktet prosek 8,5.Pa tri gidine volontiranje na klinuci bez dinara .

  • Bonifacije

    Guzonjin sin, sve će on da plati

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima