≫ 

Monstruozni zločin u Beogradu: Ćerka danima tukla, grebala i palila majku, izmučena žena preminula u bolnici

Kada je spasena, jadna žena je bila vidno izmučena, izgrebana i u ranama, a ubrzo je preminula u bolnici

  • 14

Penzionisana doktorka Srbislava Petrović (76) preminula od povreda koje je zadobila u svom stanu u Beogradu. Zorica S. (34) osumnjičena da je počinila stravičan zločin, da je majku do smrzi tukla, grebala i pekla po grudima. Prevezena u bolnicu “Dr Laza Lazarević”.

Izmučena Srbislava pronađena je zaključana, još je davala znake života, ali ubrzo je podlegla povredama na Vojnomedicinskoj akademiji, nakon što je prethodne noći, nađena u svom stanu na Paliluli sa ogrebotinama i opekotinama po telu. Njena ćerka Zorica S. (34), inače psihički bolesnik, tereti se da je usmrtila majku, ali će se tek nakon obdukcije znati šta se tačno dogodilo.

Na telu preminule pronađeno je na desetine oguljotina, modrica i opekotina za koje se sumnja da su nastale upaljačem ili cigaretama. Izvor iz istrage tvrdi da je Zorana danima mučila svoju majku i držala je zaključanu u sobi. Za stravičnu torturu sznalo se tek kada je Srbislavina prijateljica prijavila policiji da nesrećnu ženu danima niko nije video.

U Srbiju uskoro stiže najveći monstrum svih vremena: Ubio je 14 osoba, među kojima su i deca (FOTO)

Beogradska policija primila je oko 23.20 prijavu nekog od komšija iz zgrade u Ulici Albanske spomenice 19 gde se dogodio zločin. Vrlo brzo, ispred ulaza, zaustavilo se i vozilo Hitne pomoći. Stevo Vuksan, upravnik zgrade, za “Novosti” kaže da su se iz stana 21, koji je na drugom spratu, čuli vika i zapomaganje.

Nesrećnu ženu je ćerka tukla do smrti, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Neko je pozvao policiju. Ubrzo su inspektori iz stana izveli doktorku Srbislavu, koju nismo ni viđali poslednjih desetak dana. Jadna žena, bila je vidno izmučena, izgrebana i u ranama, omršala. Jedna noga joj je obilnije krvarila i već je gubila svest - pričaju komšije.

Prema priči komšija, Srbislavu i Zoricu niko nije posećivao.

Opasni psihijatrijski bolesnici slobodno šetaju, napadaju i ubijaju: Oko 400.000 ljudi u Srbiji godišnje zatraži pomoć zbog psihičkih problema

- Srbislava ima brata i snaju, ali nikada ih nisam video u zgradi, sve do srede, kad se sve ovo dogodilo. Navodno, bila je u lošim familijarnim odnosima sa svima, upravo zbog ćerke. I od komšija im niko nije ulazio u stan, jer su svi izbegavali moguće sukobe sa Zoricom. Stan je sada zaključan, ali je Zoričina mačka ostala zaključana i sad moramo da je zbrinemo, kako ne bi došlo do još većih problema - kažu komšije.

Srbislava je prevezena na VMA sa povredama na rukama, nogama i glavi. Lekari su sve činili da joj spasu život, međutim, ona je dva sata po dolasku u bolnicu, podlegla povredama. Policija je u porodičnom stanu pronašla njenu ćerku Zoricu. Bila je u lošem psihičkom stanju.

Ćerka je majku palila upaljačem, Foto-ilustracija: pixabay.com

- Zorica je odbijala da ide u bolnicu, ali je ipak, u pratnji policije, odvedena u bolnicu “Dr Lazu Lazarević”. Ne znamo šta se tačno dogodilo te noći, ali nije bilo prvi put da se iz njihovog stana čuju svađa, vika, zapomaganje. Zorica je i ranije tukla majku, pa čak i jednu komšinicu - pričaju komšije.

Po kazivanju stanara, doktorka Srbislava je bila “anđeo”. Za njenu ćerku pak nemaju reči hvale.

- Za Zoricu, koja je i sama nekada radila u Domu zdravlja, svi iz kraja znaju da ima psihičkih problema, da je agresivna zbog čega je često bila u bolnici. Međutim, nakon što bi provela kraće vreme na lečenju, puštali su je iz bolnice kući.

Srbislavi je preporučeno da ćerku pošalje u odgovarajuću ustanovu, u Kovin, odnosno Vršac. Međutim, ona kao majka to nije htela da dozvoli, da potpiše saglasnost da Zorica, koju je jedinu imala, ostane tamo. Trpela je tako godinama ćerkine izlive besa i batine, a evo šta se na kraju desilo - kažu.

O užasima koje je činila Slavica Glišić još uvek se priča:

(Telegraf.rs/ Alo/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    29. jun 2018 | 11:08

    Komšije svaka cast,niste mogli odmah da zovete policiju,otuđenost i nebriga,gde zivimo

  • Nnnn

    29. jun 2018 | 10:47

    Ja ne znam da li vi čitate da je žena bolesna i majka je na sopstvenu odgovornost držala kući. Nevređajte, jer ako nemate u porodici ljude sa psihičkim poremećajima, ne znate ksko je to i da oni nisu svesni svoje nesvesti. Njena je greška samo što je nije valjano lečila.

  • makedonka

    29. jun 2018 | 13:52

    Ja i moja majka smo zivele zajedno dugo godina.Umrla je pre 6 meseci, josh nemogu da se oporavim od shoka.Nekad sam i preterivala u grizi za majkom.Volela sam je i pazila do smrti i sada strashno patim za njom.Roditelj je to ....cuvajte ih jer jednog dana kajake te se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA