Nastavnik iz Vranja učenicu udario po zadnjici, poljubio je u obraz i rekao joj da je "veoma napredna"

Majka u prijavi navodi da je devojčica došla kući sva uplakana

  • 6

Inspektori proveravaju anonimnu prijavu za polno uznemiravanje učenice OŠ "Svetozar Marković" u Vranju. Prema navodima majke, nastavnik je njenu ćerku poljubio u obraz i udario po zadnjici, i rekao da je "veoma napredna".

Boban Atanasijević, načelnik vranjskog Odeljenja za inspekcijske poslove, potvrdio je da je stigla anonimna prijava "zabrinute majke", u kojoj ona traži preduzimanje mere protiv nastavnika OŠ "Svetozar Marković", koji je, navodno, uznemiravao njenu ćerku.

Nastavnik pedofil je obljubio moju unuku u zbornici: Jecaji dede napastvovane devojčice iz Tutina

Majka u prijavi navodi da je devojčica došla kući sva uplakana, rekavši da ju je nastavnik pomazio po kosi, udario po zadnjici, poljubio u obraz i rekao da je "veoma napredna". Sutradan su odmah otišli u školu i imali razgovor sa direktorkom i nastavnikom.

Majka je podnela anonimnu prijavu protiv nastavnika Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Pixabay

- Kako u prijavi nema imena devojčice niti majke, inspekcija nema zakonsku mogućnost da nastavnika odmah udalji iz škole i pokrene disciplinski postupak. Osumnjičeni prosvetni radnik do sada nije imao slične prijave, ali pojedine kolege navode da je viđen kako na posao dolazi pod dejstvom alkohola - dodaje načelnik.

Nastavnik je negirao tvrdnje učenice, a inspektori su školi naložili da usmeri rad tima na zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kao i da komisijski ustanovi da li navedene sumnje imaju osnova. Nakon isteka roka, inspekcija će obaviti dodatni nadzor i predložiti naredne korake.

O ovom slučaju obavešteni su tužilaštvo, Policijska uprava Vranje, Ministarstvo prosvete, kao i Školska uprava Leskovac.

VIDEO: Evo koliko je tačno pedofila u Srbiji

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    25. jul 2018 | 07:54

    Ja sam da se istera sve do kraja, dešavalo se i pre da vas nastavnik poljubi ili nastavnica i pohvali, e sad zavisi kako je to urađeno i na koji način, pošto to danas može da se tretira i drugačije i da se zloupotrebljava, pedofile hapsiti naravno, ali proveriti navode majke i cerkice ispitati sve učenike i doneti rešenje konačno, ovako pola prosvete ispadose pedofili..

  • Iwan70

    25. jul 2018 | 10:40

    Gde je nadje za vreme raspusta

  • Luzern

    25. jul 2018 | 11:32

    Isterati istinu jer se nezna ko stoji iza prijave i koji su motivi,postoji samo verovatnoća krivice nastavnika ali i neistina te nepoznate devojke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA