≫ 

Ivan Legija je greškom ubio Voju na dečjem rođendanu, vraćao se 3 puta da ga dokrajči: Javio nam se žrtvin brat koji je trebalo da bude meta (FOTO)

Ubica je još 2011. godine zacrtao sebi da će ubiti čoveka

  • 5

Ivan Mihajlović (31) zvani Legija, ubio je 25. novembra 2017. godine Voju Spasića (54) dečijem rođendanu u hotelu "Pržar" u Vranju. Odmah su krenule spekulacije da je metak bio namenjen Spasićevom bratu, s kojim je Mihajlović godinama bio u ratu. Te pretpostavke sada nam je potvrdio i brat ubijenog Damir Spasić.

- Ubica i ja smo bili u sukobu još od 2010. godine, kada se on pokačio sa mojim prijateljem oko nekog računa iz taksija. Kada smo izašli iz restorana te večeri, on je ušao u auto, dao gas i udario me. Na sudu je tad tvrdio da sam mu se ja sam bacio na auto - priča nam Spasić.

Voja Spasić Foto: Privatna arhiva

Ivan Legija je ispalio metak namenjen bratu ubijenog? Na dečijem rođendanu u hotelu u Vranju stradao nevin čovek

Posle toga su se sretali u Vranju, ali više nije bilo incidenata, sve do 2011. godine kada su naišli jedan na drugog na autobuskoj stanici.

Ivan Mihajlović (31) zvani Legija Foto: Privatna arhiva

- Ponovo me je provocirao i ja sam mu tad udario šamar. Kako će nekoliko godina kasnije reći u sudu, tog dana je odlučio da će me ubiti - kaže Spasić.

Mihajlovićeva meta je 25. novembra 2017. godine pravio prvi rođendan detetu u hotelu "Pržar". Oko 20 časova začula se pucnjava u hodniku.

Damir Spasić Foto: Privatna arhiva

- Pomešao me je sa bratom, naročito što smo tog dana bili skoro isto obučeni. Misleći da sam ja, prišao mu je i ispalio tri metka u njega, pa krenuo ka izlazu. Međutim, video je da je još živ, pa se vratio i upucao ga još dva puta. Ponovo je krenuo napolje, ali se brat još mrdao. Vratio se i sasuo mu u glavu tri metka - priseća se Spasić.

Izjava Ivana Mihajlovića Foto: Privatna arhiva

Veštačenjem je utvrđeno da Mihajlović u trenutku ubistva nije bio bolestan i da je bio svestan šta radi.

Naredba o sprovođenju istrage protiv Ivana Mihajlovića Foto: Privatna arhiva

- Uprkos tome, Tužilaštvo u Vranju 19. jula predložilo je samo 13 godina zatvora za njega. Naravno da smo nezadovoljni takvom presudom. Postoje očevici, video nadzor koji je sve zabeležio, a oni traže samo 13 godina za njega. Za takav zločin predviđena je kazna do 40 godina - ogorčena je porodica.

Naredba o sprovođenju istrage protiv Ivana Mihajlovića Foto: Privatna arhiva

Kako nam je rečeno, Mihajlović je od 2010. godine imao dozvolu za pištolj, koji mu nije oduzet ni nakon što je 5. jula 2011. godine ubo nožem taksistu.

VIDEO: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA