≫ 

Otmičari tražili 2 miliona evra za Jeleninog deda Milosava? Odvukli ga u njivu i vezali lisicama za dalekovod. Komšije opisale užas kroz koji je prošao

Poruke sa zahtevima, navodno su slate njegovom sinu

  • 15

Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, u četvrtak, oko tri časa posle ponoći, kidnapovala su dvojica maskiranih muškaraca, koji su upali u njegovu kuću, u Hadži Đerinoj ulici, u širem centru Ljiga!

Od starca su tražili novac, iz novčanika su uzeli 26.000 dinara, te mobilni telefon, a onda su ga po mrklom mraku odveli u udaljenu njivu, preko reke Ljig, i u kukuruzima ga lisicama vezali za šipku dalekovoda.

Opljačkan deda Jelene Đoković: Pronašli ga vezanog za banderu blizu kukuruzišta (FOTO)

Zapomaganje vezanog starca čuli su Ljižani koji su se kretali stazom na suprotnoj obali reke. Odmah su pozvali policiju, ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći iz ljiškog doma zdravlja, udaljenog nekoliko stotina metara od mesta gde je Milosav bio u kukuruzima. Utvrđeno je da, srećom, nije pretrpeo nikakve povrede, ali je preživeo ozbiljan šok, tako da nije bio u stanju da daje izjave za medije.

- Nema odakle ne zovu rođaci i prijatelji, iz Srbije i inostranstva, uznemireni onim što se dogodilo – kaže njegov rođeni brat Milan Radisavljević, koji sa porodicom živi u ljiškom selu Veliševcu.

Milosav Radosavljević/ Foto: Andrijana Srećković/ TV Ljig info

- Svi smo potrešeni otmicom koju je Milosav preživeo. Niko nije ni pomišljao da ovako nešto može da se desi, jer je živeo skromno. Ničim se nije posebno isticao - dodaje.

U Ljigu se, međutim, priča da je za dedu Jelene Đoković, navodno, tražen otkup od dva miliona evra! Poruke sa zahtevima, navodno su slate njegovom sinu. Jelenina majka, Vera Mitić, nalazi se u Monte Karlu. Milosav je ranije naglašavao da je Jelena njegova ikona, od kako se rodila i da je presrećan što je Novaku podarila sina Stefana.

Jelena Đoković/ Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

- Deda Milosav je omiljen u porodici rado ga i često posećuju Jelena i Novak – kažu komšije.

- Milosav je dobar komšija, uvek spreman da pomogne. Nadamo se da ovo što se desilo neće mnogo uticati na njegovo zdravlje, jer je ušao u devetu deceniju, a sam živi, jer mu je supruga umrla. Svi smo iznenađeni i uplašeni, jer se ovako nešto u Ljigu ne pamti!

Dalekovod za koji je Milosav bio lisicama privezan, nalazi se u njivi sa kukuruzima, u ljiškom kraju zvanom Ćućin, u neposrednoj blizini Doma zdravlja, preko puta napuštene, sablasne zgrade, išarane grafitima, koju Ljižani zovu “pečurkara”. Kej, pored reke Ljig, sav je u kukuruzima i obrastao u travu, prilično nedostupan, pa ne čudi što su maskirani otmičari odabrali baš to mesto.

- Istraga će utvrditi motive ove pljačke i otmice – kaže izvor.

Još se sa sigurnošću ne znaju motivi otmice/ Foto: Andrijana Srećković/ TV Ljig info

- Takođe, treba ustanoviti da li je Milosav bio slučajna žrtva, ili smišljena meta maskiranih pljačkaša i otmičara, koji su, navodno, od članova njegove porodice, tražili pozamašnu sumu evra radi otkupa.

"Pronašli smo ga vezanog lisicima za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć. Kontaktirali smo već nekoliko puta njegovu ćerku Veru Mitić, Novakovu taštu, koja se trenutno nalazi u Monte Karlu, i koja nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup”, naveo je Lazarević.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova o svemu su obavestili Više javno tužilaštvo u Valjevu i intenzivno tragaju za počiniocima – stoji u saopštenju MUP Srbije.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    26. jul 2018 | 20:30

    Ne da nesme da se desi nekom poznatom. Ovako nesto nesme nikome da se desi i nadam se da ce pocinioci biti uskoro pronadjeni uhapaeni i procesuirani. Za sad je najvaznije da je dekica ziv i zdrav i sa obzirom na godine dace Bog da tu traumu sto pre prebrodi.

  • Tibi

    26. jul 2018 | 21:24

    Sram vas bilo

  • Dok

    26. jul 2018 | 20:46

    Jadno i bedno,u ovoj srbiji pljackaju ubijaju ,otimaju ,imali tome Kraja???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA