≫ 

Šta će arsenal oružja u preduzeću koje se bavi prevozom putnika? Unutrašnja kontrola u "Lasti" pronašla puške, pištolje i municiju

Informaciju o naoružanju koje je pronađeno u „Lasti“ potvrdio je direktor Toni Gajić

  • 4

Unutrašnja kontrola koja proteklih dana češlja Saobraćajno preduzeće "Lasta" otkrila je ukupno 18 pušaka i 30 pištolja, od kojih se neki komadi u policijskoj evidenciji vode kao ukradeni, saznaje „Alo“.

Kako su potvrdili izvori tog lista, oružje nema potrebnu dokumentaciju i nije propisno čuvano. Neki komadi oružja sa magacinskih spiskova su nestali, dok ima pušaka i pištolja čije se poreklo ne zna, piše u izveštaju unutrašnje kontrole „Laste“, koji će biti predat nadležnim organima.

Nova stanica sa koje krećete na putovanja postavljena na nikad veću udaljenost od centra Beograda

- Zaprepastili smo se kada smo u neobezbeđenim magacinima pronašli karabine, pištolje i veliku količinu municije. Oružje je i bukvalno bilo svakome na izvol’te i možemo samo pretpostavljati šta se sa njim dešavalo proteklih godina i za kakve je svrhe moglo biti upotrebljavano. Pronađen je i jedan pištolj koji se u policiji vodi kao ukraden - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“.

Lasta se bavi prevozom putnika, a prostorije su joj pune oružja, Foto: Telegraf

Informaciju o naoružanju koje je pronađeno u „Lasti“ potvrdio je direktor Toni Gajić.

- Mogu da potvrdim da su vaše informacije tačne, ali ne želim da dajem izjave na tu temu. Sve što unutrašnja kontrola nađe biće upućeno nadležnima na dalje postupanje - rekao je Gajić za „Alo!“.

Prema njegovim rečima, pronalazak i zaplena oružja je samo vrh ledenog brega javašluka, krađa na štetu preduzeća i svađa među zaposlenima, sindikatima i menadžmentom u „Lasti“, koje su proteklih godina punile stranice novina.

U "Lasti" kažu da Unutrašnja kontrola vrši proveru po nalogu Gajićai da je jedan od predmeta provere bila je i evidencija i čuvanje oružja za koje je utvrđeno da se nalazi u objektu kompanije.

- Na osnovu zapisnika MUP Zvezdara iz 2016. i 2017. godine nakon prestanka poitrebe za daljim posedovanjem oružja i municije, Izvršni odbor direktora iz prethodnog saziva, nije u roku od 15 dana predao naoružanje nadležnom organu na čuvanje. Lasta je preduzela mere oko adekvatnog obezbeđivanja naoružanja do preuzimanja od strane nadležnih organa MUP - kažu u ovom preduzeću.

Šta je pronađeno u magacinima „Laste“

- 18 pušaka

- 30 pištolja

- 180 metaka kalibra 7,9 mm

- 188 metaka kalibra 9 mm

- 214 metaka kalibra 7,62 mm

- 323 metka kalibra 7,65 mm

VIDEO: A ovako izgleda kad pištolj dođe u neprofesionalne ruke

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA