≫ 

Radoslav je Goricu i dete sakrio pod šljivu od crnih oblaka: Probudio se u bolnici kao udovac. Svi detalji velike tragedije u Potočiću

Kako svedoči Radoslav, u jednom trenutku, dok su brali šljive, naišao je crn oblak, pa su se sklonili ispod šljive

  • 12

Gorica Jevtić (55) iz Niša koja je juče, o čemu je Telegraf već pisao, stradala na licu mesta kada ju je u šljivaku kraj prokupačkog sela Potočić u kojem je bila udario grom, je nezapamćen slučaj u prokupačkoj opštini. Ko zna šta bi bilo i sa njenim suprugom Radoslavom Jevtićem (57) koji je bio kraj nje i zadobio lake telesne povrede, da njihova ćerka Suzana i još jedna rođaka nisu bile kraj njih.

Bili u šljiviku: Ženu ubio grom u selu Potočić, muž lakše povređen

Zahvaljujući njima koje su dozvale komšije, uspeli su da povrate Radoslava, koji je od udara groma zadobio opekotine i onesvestio se.

Kako svedoči Radoslav, u jednom trenutku, dok su brali šljive, naišao je crn oblak, pa su se sklonili ispod šljive.

- Supruga i ja stali smo ispod jedne, a ćerka i rođaka ispod druge. Počela je da pada kiša, ali smo znali da neće dugo i da je samo kako se kaže na oblak. Supruga je bila kraj mene. Onda je zagrmelo - priseća se Radoslav koji je noć proveo u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ gde su mu sanirane povrede.

Foto: Telegraf

Ono što se dalje dešavalo, njemu je nejasno, jer se onesvestio. Zadobio je opekotine po vratu i genitalijama. Kada se osvestio na njegovom vratu nije bilo zlatnog lančića koji je nosio, pa se pretpostavlja da se od toplote otopio. Umesto lanca ostale su opekotine, kao venac. Radoslava smo zatekli kako leži u krevetu u porodičnoj kući, dok komšije, rodbina i prijatelji dolaze da se oproste od Gorice.

- Grom je direktno udario Goricu, a kako je bio kraj nje i njega je malo zakačio. Blato je to, prenosi elektricitet. Onesvestio se i jedva smo ga malo kasnije povratili. Da nije bilo njegove ćerke koja je bila nedaleko do njih, ko zna i sa njim šta bi bilo, jer dok bi ih neko našao- priča komšija čiji zet je prvi

pritekao u pomoć i pokušao da osvesti Radoslava.

Meštani ovog i okolnih sela ne pamte da se ranije desio sličan slučaj.

Gorica je danas sahranjena na seoskom groblju u Potočiću.

VIDEO: Čoveka zavesa spasila od poplave

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MINJA SUBOta

    23. avgust 2018 | 16:33

    Nije mi jasno da stariji ljudi ne znaju da ne treba nikada kada je oluja,ici ispod drveta...

  • Znsmzms

    23. avgust 2018 | 19:05

    Uzas tragedija. Saucesce porodici jadna zena stradala. Hvala bogu cerkici nista nije.😔

  • Fića

    23. avgust 2018 | 17:59

    Gde udari tu je kraj ,da li je livada ili drvo ili stadion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA