≫ 

Komšinica otkriva grozne detalje iz detinjstva novosadskog manijaka Pikasa: Silovan je kao dete, majka veruje da je zbog toga izopačen?

Detalje iz života Dušana Murgaškog otkrila je komšinica, kojoj se Pikasova majka poverila

  • 10

Višestruki silovatelj Dušan Murgaški – Pikaso (59) iz Novog Sada seksualno je zlostavljan kao dete i od tada je psihički oboleo i postao nasilan prema devojčicama i ženama.

Ovo je Pikasovoj komšinici otkrila njegova majka Danica, kod koje živi ovaj opasni napasnik otkad je izašao iz zatvora 30. novembra, piše Informer.

U petak je Pikaso odslužio treću zatvorsku kaznu zbog silovanja, a ukupno je proveo na robiji 25 godina.

Prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi. Nesrećnu ženu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao. Nakon brutalnog čina, Murgaški je i tada pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Policija je 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je.

Po izlasku sa robije otišao je pravo kod majke, u stan u Ulici Antuna Urbana u novosadskom naselju Satelit. Stanari ovog naselja su u strahu otkad je višestruki silovatelj ponovo došao u njihov kraj. Juče je bilo pusto ispred zgrade i retko su nailazile komšije.

- Dušan skoro i ne izlazi iz stana, a od petka je viđen samo jednom, u prolazu ispred ulaza u zgradu. U poslednje vreme nisam viđala mnogo ni njegovu majku Danicu. Ona je, inače, divna žena, koja skuplja humanitarnu pomoć za Crveni krst i povremeno dopunjuje penziju pospremanjem stanova - priča Pikasova komšinica J.L. (74).

Pre nekoliko godina, kaže ona, Danica joj je ispričala da je njen sin Dušan psihički bolestan jer je kao dete bio silovan i da ga je ta trauma, verovatno, podstakla da zlostavlja devojčice i žene.

- Danica mi, međutim, nije otkrila ko je i kada silvao njenog sina. Samo me je pitala da li postoji mogućnost da Dušan po izlasku iz zatvora bude odmah trajno smešten u neku psihijatrijsku ustanovu. I ona je svesna da njen sin u svakom trenutku može ponovo da napadne nekog - kaže komšinica.

OBAVEŠTENI I U ŠKOLI 

Pikasa se seća i druga komšinica M. Š. (64) koja je zabrinuta za svoju unuku od kada je ovaj izašao iz zatvora.

- Dugo živim u ovom kraju i sećam ga se, iako sam ga poslednji put videla pre 20-ak godina. Sada ga možda ne bih ni prepoznala da prođe pored mene. Saznala sam da je izašao iz zatvora još pre nego šta se ta vest pojavila u medijima. Odmah sam o tome obavestila upravu škole koju pohađa moja unuka kako bi bili na oprezu. Uplašena sam za unuku, ona pohađa sedmi razred - ispričala je M.Š.

Inače, izlazak serijskog silovatlelja iz zatvora posebno je zabrinuo roditelje devojčica koje pohađaju osnovnu školu koja se, kao i vrtić, nalazi oko storinu metara od zgrade u kojoj stanuje Murgaški. Od objavljivanja vesti da je Pikaso na slobodi, znatno je povećan broj roditelja koji čekaju decu ispred škole.

VIDEO: Kako se odbraniti od silovatelja?

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    6. decembar 2018 | 08:48

    Pa kad nema prvne drzave mora baba od 70-80 godina pa uzgred jos i majka serijskog silovatelja da se raspituje da li moze njen poremeceni sin da se smesti u neku psihijatrijsku ustanovu.Kad je silovao prvu zrtvu i uhapsen je,ponovio je silovanje posle 3 meseca?!?!Pa koliko je bio u zatvoru posle prvog silovanja kad znamo da u Srbiji samo sudjenje traje minimum pola godine pa do deceniju,dve???Ovakvi na zalost poremeceni,bolesni ljudi,ne ulazim u razlog njihovih mentalnih devijacija,moraju obavezno biti pod punim dozivotnim nadzorom!Da li u zatvoru ili psihijatriji to znaju strucnjaci kojih kod nas ocigledno manjka ali da bude na slobidi ne bi smeo nikako.Menjati pod hit.o zakone o silovateljima,pedofilima i ubicama zena,dece i nemocnih ljudi kao i u opste zakon o ubistvima gde bi morala da se uvede makar dozivotna kazna ako ne smrtna.

  • Bruce Lee

    6. decembar 2018 | 08:55

    Opet se ovde vidi nesposobnost naše države. Ovakav čovek treba da je na psihijatriji i to pritvoren.

  • Dr. T

    6. decembar 2018 | 08:38

    Jadni ljudi, sad ce ziveti u strahu.3 puta ponovio isto delo i opet na slobodi???? Pa to je strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA