≫ 

Uhapšen zamenik načelnika odeljenja za krvne i seksualne delikte: Radio i na istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović

Dejanu Joviću (46) je večeras Viši sud u Beogradu odredio pritvor od 30 dana

  • 7

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su Dejana Jovića (46), rukovodioca u Policijskoj upravi za grad Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja. Njemu je večeras Viši sud u Beogradu odredio pritvor od 30 dana.

Takođe, protiv policijskog službenika Policijske stanice Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, po nalogu tužilaštva, podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Uhapšeni D. J. je osumnjičen da je 1. novembra ove godine policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Joviću je određen pritvor od 30 dana, Foto: Telegraf

Izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno je da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad po navedenom predmetu. Reč je o inspektoru, kako piše Kurir od četvrtka, koji je radio na istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović u Borči, a radio je i na istragama ubistava Dalibora Despotovića, Aleksandra Stamenkovića i Aleksandra Stankovića. Dok Srpski telegraf u sutrašnjem broju navodi da je šef policije davao vođama mafije adrese za lidvidacije, odnosno da je prenosio poverljive podatke kriminalnoj grupi Luke Bojovića.

NEOVLAŠĆENO PRISTUPAO PODACIMA GRAĐANA

Uhapšeni D. J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Osumnjičenom je prvo određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda doneo je rešenje kojim je odredio pritvor osumnjičenom zbog opasnosti da će uticati na svedoke i saokrivljenog, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković. Na ovo rešenje dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana.

MUP je ranije danas saopštio je D. J. uhapšen u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaaa

    12. decembar 2018 | 20:00

    Strasno!! Mi smo juce bili u policijskoj stanici novi beograd da prijavimo nasilje u porodici sluzbenica koja je to radila nas je odjebala jer joj je bio kraj smene

  • BG 2

    12. decembar 2018 | 17:15

    Pravna ili politička krivica,dali se jasno vidi ili samo indicije,čekamo neku istinu.

  • Deagan

    12. decembar 2018 | 19:52

    Zamenice,pod hitno da se uclanis u sns,inace si nadrljao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA