Porodica posetila u pritvoru vozača autobusa smrti: Milan ima noćne more, samo plače. Progoni ga smrt sedmoro ljudi, a dotukla ga je pogibija dvoje dece

Stric ističe da nije samo Milan krivac za tragediju

  • 6

- Otkako je saznao da je usmrtio sedmoro ljudi, Milan više ne može da spava. Ima noćne more, i neprestano plače. Naročito mu teško pada smrt dvoje dece, to ga je dotuklo - priča Bratislav Zdravković, iz aleksinačkog sela Nozrina, stric vozača autobusa koji je 21. decembra na pružnom prelazu u Donjem Međurovu sudario sa vozom koji je saobraćao na relaciji Niš - Prokuplje.

Od siline udarca autobus je prepolovljen a na licu mesta stradali su petnaestogodišnji Aleksa Dimitrijević iz Novog Sela, Danijela Stanković (48) iz Čokota i njen komšija Bogomir Lazić (75). Istog dana u bolnici teškim povredama podlegle su Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), takođe iz ovog niškog sela.  Osam dana nakon nesreće bitku za život izgubila je Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova, a 2. januara u bolnici je preminuo i Vlastimir Đorđević (65) iz istog mesta.

Među tridesetak povređenih bio je i vozač koji je zadobio povrede glave i unutrašnjih organa pa je u bolnici bio desetak dana gde ga je od ojađene rodbine stradalih čuvala policija. Posle desetak dana prebačen je u pritvorsku jedinicu niškog Kazneno-popravnog zavoda gde se i sada nalazi. Tamo ga obilaze otac, majka, sestra i stric koji pokušavaju da mu olakšaju najcrnje časove.

- Ne zna se kome je teže, da li njemu što tolike ljude nosi na duši ili njegovim roditeljima i sestri kad gledaju njegove muke. On bukvalno plače sve vreme, žali se da ga boli glava... On je po prirodi, miran, tih i veoma emotivan. Ne znamo kako će ovo da izdrži, ko zna šta mu se mota po glavi, strahujemo za njegovo psihičko zdravlje. Čuo sam da je tražio psihijatra jer više ne može da podnese muke... Više nema nimalo volje za životom, roditelji pokušavaju da ga uteše, pitali su ga da li mu nešto treba, ali on ništa nije tražio, samo presvlaku – opisuje stric Bratislav Milanove dane iza rešetaka.

Dodaje, da je on bio uzdanica porodice, te da su se roditelji nadali da će se oženiti i biti im podrška u starosti.

- Otac mu je izgubio posao, pa su se i on i žena bavili poljoprivredom. Milan je živeo sa njima nakon što se ćerka udala, vredan je, počeo je kuću da sređuje, roditelji su se nadali dobrom, da će se oženiti, postati otac... Sada je to sve palo u vodu. Kako god se ovo završilo, život će mu biti mnogo težak - govori zabrinuti stric.

Foto: Facebook/Milan Zdravkovic-Cudo

Komentarišući nesreću, Bratislav ističe da Milan nije jedini krivac za nezapamćenu tragediju.

- Milan mi je kazao a to su potvrdili i mnogi meštani Međurova, da je na pruzi bila magla i da zbog toga nije video voz. On i dalje tvrdi da je pogledao levo i desno ali da nije primetio lokomotivu  - kaže Zdravković.

Nakon nesreće na kobnom pružnom prelazu postavljena je rampa  a o bezbednom odvijanju saobraćaja stara se i službenik Železnica Srbije.

U niškom Kliničkom centru i dalje se nalaze šesnaestogodišnja L.I. i njen vršnjak M.L.

Devojčica je u utorak operisana na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zbog preloma vilice. Na tu operaciju se čekalo dok povreda mozga to nije dozvolila. Ona je sada stabilna, ali je njeno stanje i dalje ozbiljno. Drugi pacijent ima povrede kičme, nalazi se na Klinici za neurohirugiju i on nije životno ugrožen – saopšteno je iz niške bolnice.

Video: Očevidac nesreće u Nišu kaže da se ovo ne dešava prvi put

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    18. januar 2019 | 06:54

    Posle nesreće postavljena rampa. Zašto? Trebalo je mnogo pre nesreće

  • NisExpres

    18. januar 2019 | 02:36

    Ako je Milan zaista jedini krivac zasto se nakon nesrece taj pruzni prelaz obezbedio? Dali mozda slucajno ili sto se neko tu sam video odgovornim? Da je to uradjeno ranije kad su mestani protestvovali do ovoga nebi ni doslo.

  • Snezana

    18. januar 2019 | 00:44

    Izdrzi sinko, Bicester valjda pravde I za tebe.Ti si jadnicak najslabija karika u lancu. Boris se ima Boga , ne sekiraj se, budi jak.Saucesce porodicama poginulih. Nije samo decko kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA