Srbija izručila i trećeg Australijanca osumnjičenog za šverc 1,28 tona kokaina: Počinje suđenje vlasniku noćnog kluba, koji je uhapšen u hotelu Metropol (VIDEO)

On je treći Australijanac koji je izručen iz naše zemlje

  • 0

Australijanac Tristan Vaters (35), koji je uhapšen zajedno sa Rohanom Arnoldom i Davidom Kembelom u sklopu operacije "Amorgos" u januaru 2018. godine, izručen je iz Srbije i danas će se pojaviti pred sudom u Sidneju kako bi se suočio sa optužbama u vezi sa zaplenom 1,28 tona kokaina pre više od 18 meseci.

Vaters, državljanin Australije koji je boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i nekada je upravljao noćnim klubom u Kanberi, koji je sada zatvoren, u Srbiji je zadržan godinu dana od strane lokalnih vlasti, prenose australijski mediji.

On je na međunarodni aerodrom u Sidneju stigao u sredu uveče pod pratnjom australijske federalne policije (AFP).

Pre Vatersa iz Beograda je izručen Arnold u martu 2018. i Kembel u avgustu iste godine.

Operacija "Amorgos" je istraga koju je predvodio AFP u vezi sa sindikatom organizovanog kriminala za koji se veruje da je uvezao 1,28 tonu kokaina u Sidnej u aprilu 2017. godine.

Službenici australijskih graničnih snaga (ABF) presreli su kontejner, pronašli 2.576 blokova kokaina, čija je ulična vrednost procenjena na 500 miliona dolara.

Direktor AFP-a komandant Piter Bodel, izjavio je da je ovo izručenje naglasilo važnost odnosa za sprovođenje zakona u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Saradnja koju smo dobili od naših kolega u Srbiji bila je presudna u pokretanju krivičnog postupka protiv ljudi koji su odigrali ključnu ulogu u jednoj od najvećih isporuka kokaina ikada zapljenenoj u Australiji - istakao je Bodel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA