≫ 

"Hej, samo da mi je da se kući vratim ranije": Tužna muzika na komemoraciji Mirka Butulije rasplakala prijatelje i političare (VIDEO)

Veliki prijatelj Mirka Butulije i nekadašnji prvi čovek AMSS Aleksandar Nikačević u tom trenutku više nije mogao da suzdrži suze

  • 18

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se danas od ubijenog predsednika AMSS Mirka Butulije na komemoraciji koja je održana u 11 sati, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Pored divnih reči koje su se mogle čuti u oproštajnim govorima kolega i prijatelja, naročito potresno bilo je kada se začula pesma "Romanija" i omiljeni stihovi Mirka Butulije:

"Hej, samo da mi je

da se kući vratim ranije"

Veliki prijatelj Mirka Butulije i nekadašnji prvi čovek AMSS Aleksandar Nikačević u tom trenutku više nije mogao da suzdrži suze, a zaplakala je i ministarka Zorana Mihajlović.

Neutešna supruga Marijana, Foto: Telegraf.rs

- Prezirao je ljude koji ne poštuju svoje prijatelje ili, ne daj Bože, izdaju. Ali zato je prijateljima praštao. Ponekad me je zvao kad nešto veliko uradi: "Šta misliš, profesore", i ja sam uvek odgovarao: "Nadmašio si me". Ljude koje je najviše voleo, najmanje je hvalio. Neverovatno je bio privržen porodici i bolelo ga je što nema više vremena za njih - ispričao je na komemoraciji Aleksandar Nikačević, nekadašnji prvi čovek AMSS.

Foto: Telegraf.rs

Sala Skupštine grada bila je prepuna ljudi, pa su mnogi morali da ostanu ispred.

Foto: Telegraf.rs

Za pet godina, koliko je bio na čelu AMSS, Butulija je uspeo ne samo da očuva tradiciju već i da podigne ugled organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima, rečeno je, pored ostalog.

Iza sebe je ostavio suprugu Marijanu i četvoro dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladja

    26. februar 2019 | 13:19

    "Neutesna supruga" isla kod frizera...

  • Pravda

    26. februar 2019 | 13:56

    Bože sto ti je sudbina, da nasradas od jedne iskompleksirane budale.

  • Marija

    26. februar 2019 | 14:14

    Tuga. Čovek ubijen zbog budale. Tuga mi za decom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA